Filmek a hangulatodra szabva

A gyanú árnyékában

 karika
Degree of Guilt

Mesterszám

6.510 6.5 -
144 vélemény alapján

Szerintem


Egy Pulitzer díjas újságírót holtan találnak szállodai szobájában. A gyilkosság elkövetésével Mary Carelli-t, az ismert televíziós személyiséget gyanúsítják. A hölgy azzal védekezik, hogy a férfi meg akarta őt erőszakolni és önvédelemből követte el tettét. A bizonyítékok azonban cáfolják a nemi erőszakkísérletet. Mary egykori szeretőjéhez és tizenéves fiának apjához, az ügyvéd Chris Paget-hez fordul segítségért. Chris elvállalja az ügyet, ám nem sokkal később ráébred arra, hogy már többet tud az igazságról mint amennyit valaha is tudni akart…

amerikai-német film 1995,
színes thriller
Hossz: 200 perc
Korhatár: év

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

Wally Pfister ragaszkodott hozzá, hogy digitális kamera nélkül, analóg formában vegyék fel a filmet, így még a kidolgozásnál sem használtak digitális eszközöket.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Tudtad?

A Vérkötelék Guillaume Canet rendező első angolul készült filmje.

Kommentek