Filmek a hangulatodra szabva

Hetedik

18+ karika
Se7en

Mesterszám

8.410 8.6 7.0
954 359 vélemény alapján

Szerintem

William Somerset hadnagy már alig várja, hogy nyugdíjba vonulhasson a rendőrségtől. De mielőtt végképp megválna a testülettől, utolsó feladatként neki kell betanítania ambiciózus ám kissé zöldfülű utódját, David Mills-t. Az ügy, amelynek kapcsán egymás mellé kerülnek, egyre mélyebbre rántja őket a titokzatos, ravasz gyilkos, John Doe kifordult, beteges világába. Doe hihetetlenül precíz, merényleteit mindig alaposan kiterveli, egy-egy ügyön néha egy évet is dolgozik, minden lehetőséget számításba vesz, minden mozzanatot az elejétől a végéig átgondol. Ezt a furcsa, beteges embert az a meggyőződés vezeti, hogy a világ bűnös és neki kell bosszút állni az elkövetett bűnökért. A hét fő bűn elleni hadjárat foglalja le minden idejét és energiáját. Ahogy egymás után bukkannak fel az áldozatok, a nyomozóknak szükségük van minden tapasztalatukra, emberismeretükre és tudásukra, hogy szembenézhessenek a kíméletet nem ismerő gyilkossal. Együtt kell dolgozniuk, pedig semmi közös nincs bennük: Mills tele van optimizmussal és a tettes lefülelése érdekében bármire hajlandó, akár még a törvények megszegésére is, míg idősebb, kiégett társa az aprólékosabb, megfontoltabb megoldások híve és most is úgy véli, nem ártana tudományos alapossággal tanulmányoznia hét főbűnt. A film forgatásáról szóló tudósítások arról is beszámolnak, hogy a Brad Pitt-Morgan Freeman páros alakításaik hitelessége kedvéért, rendőröktől vett órát.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Tudtad?

Jared Leto a Mielőtt meghaltam forgatása alatt végig Rayon szerepében maradt. Mikor elment bevásárolni, kapott is emiatt néhány csodálkozó és furcsa tekintetet az utcán és a boltban.

Tudtad?

A Llewyn Davis világát többek között két Oscar-díjra, három-három Golden Globe-ra és BAFTA-díjra is jelölték, és mások mellett a torontói kritikusok szerint volt a 2013-as év legjobb filmje.

Tudtad?

A Banks úr megmentése című filmben Tom Hanks Walt Disney-t játssza, aki valójában a színész távoli rokona.

Kommentek