Filmek a hangulatodra szabva

Hetedik

18+ karika
Se7en

Mesterszám

8.410 8.6 7.0
954 359 vélemény alapján

Szerintem

William Somerset hadnagy már alig várja, hogy nyugdíjba vonulhasson a rendőrségtől. De mielőtt végképp megválna a testülettől, utolsó feladatként neki kell betanítania ambiciózus ám kissé zöldfülű utódját, David Mills-t. Az ügy, amelynek kapcsán egymás mellé kerülnek, egyre mélyebbre rántja őket a titokzatos, ravasz gyilkos, John Doe kifordult, beteges világába. Doe hihetetlenül precíz, merényleteit mindig alaposan kiterveli, egy-egy ügyön néha egy évet is dolgozik, minden lehetőséget számításba vesz, minden mozzanatot az elejétől a végéig átgondol. Ezt a furcsa, beteges embert az a meggyőződés vezeti, hogy a világ bűnös és neki kell bosszút állni az elkövetett bűnökért. A hét fő bűn elleni hadjárat foglalja le minden idejét és energiáját. Ahogy egymás után bukkannak fel az áldozatok, a nyomozóknak szükségük van minden tapasztalatukra, emberismeretükre és tudásukra, hogy szembenézhessenek a kíméletet nem ismerő gyilkossal. Együtt kell dolgozniuk, pedig semmi közös nincs bennük: Mills tele van optimizmussal és a tettes lefülelése érdekében bármire hajlandó, akár még a törvények megszegésére is, míg idősebb, kiégett társa az aprólékosabb, megfontoltabb megoldások híve és most is úgy véli, nem ártana tudományos alapossággal tanulmányoznia hét főbűnt. A film forgatásáról szóló tudósítások arról is beszámolnak, hogy a Brad Pitt-Morgan Freeman páros alakításaik hitelessége kedvéért, rendőröktől vett órát.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az apáca az 1966-os azonos nevű filmet vette alapul történetéhez.

Tudtad?

A Noé vetítését betiltották Bahrain, Qatar, és az Egyesült Arab Emirátusok területén, ugyanis a helyi kormány szerint ez szembe ütközik az iszlám tanításokkal. Hasonló történt Egyiptomban, ott azt mondták, hogy a film "provokálná a hívők érzéseit".

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

Tudtad?

A Frank című film főhősét alkotói Chris Sievey brit komikus Frank Sidebottom néven ismert karaktere alapján dolgozták ki.

Kommentek