Filmek a hangulatodra szabva

Túlélni Picassót

16+ karika
Surviving Picasso

Mesterszám

6.210 6.3 -
5 637 vélemény alapján

Szerintem

Az avantgarde festészet páratlan egyénisége, Pablo Picasso 1943-ban hatvanas éveinek közepén járt, amikor találkozott a huszonhárom éves fiatal lánnyal, Francoise-zal, aki festészetet tanult Párizsban. Picasso meghívta a lányt, hogy látogassa meg a műtermében, s ezzel egy olyan izgalmas kapcsolat vette kezdetét, mely több szenvedélyt, tudást és gyengédséget hozott a fiatal Francoise életébe, mint amiről valaha is álmodhatott, miközben bővelkedett gyötrelmekben és kétségekben is. Francoise egy évtizeden keresztül küzdött azért, hogy megőrizze az önállóságát egy kíméletlen, öntörvényű és sokszor hűtlen férfi mellett, és bár korán felismerte, hogy ha nem akarja feladni önmagát, el kell mennie, soha nem tudott igazán elszakadni tőle. A „Túlélni Picassót” egy különös szerelmi kapcsolatba ad bepillantást egy olyan asszony nézőpontjából, aki a festő szeretője, két gyermekének anyja és az egyetlen olyan nő volt, akinek végül volt bátorsága elhagyni őt…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

Az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus bosszúfilmet a kultikus ausztrál Mad Max ihlette.

Tudtad?

Ralph Fiennes és Felicity Jones apát és lányát alakította a Kisvárosi Rock 'n' Roll című filmben. A titokzatos szeretőben viszont egy párt alkotnak, amin Jones-nak eleinte furcsa volt, Fiennes viszont lazán legyintett: "Ugyan már! Ez csak egy szerep!"

Tudtad?

A Galaxis őrzői című Marvel képregényadaptációban Groot eredeti hangját Vin Diesel, Rocket hangját pedig Bradley Cooper adta a produkcióhoz.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Kommentek