Filmek a hangulatodra szabva

Álljon meg a nászmenet!

12+ karika
My Best Friend's Wedding

Mesterszám

6.910 6.3 7.0
93 647 vélemény alapján

Szerintem

Julianne és Michael egyetemista korukban meghozták azt a bizonyos döntést, ami szerelmeseknél néha előfordul: elhatározták, hogy ezentúl "csak barátok" lesznek. Ez a megállapodás tökéletesen megfelelt. Legjobb barátok lettek, s időközben újabb szerződést kötöttek: ha 28 éves korukig egyikük sem szeret bele valaki másba, összeházasodnak. Jópofa marhaságnak tűnt, hacsak egyikük komolyan nem gondolta. Most 28 évesek, s Julianne soha nem tudta, mit akar, amíg rá nem jött, hogy az a valami éppen most fog eltűnni az életéből. Michael ugyanis nősülni készül. A lánynak négy napja van arra, hogy csavaros eszének minden fortélyát bevetve visszaszerezze őt...

Vetítések (tv)

Vasárnap
  • AXN - 06.30. 18:55
Csütörtök
  • AXN - 07.04. 01:15
Extra tartalmak

Cameron Diaz

Cameron Michelle Diaz (San Diego, Kalifornia, 1972. augusztus 30. –) kubai származású amerikai színésznő és korábbi fotómodell. Édesapja Emilio, kubai bevándorlók USA-ban született fia, olajfúró brigádvezető volt. Édesanyja Billie Early német, angol, holland és cseroki származású, amerikai születésű exportügynök. Testvére Chimene. Cameront 16 évesen egy hollywoodi partin kiszúrta egy fotós és ajánlotta neki, hogy jelentkezzen az Elite Modellügynökségnél. Diaz megfogadta a tanácsát, elhagyta otthonát és a következő 5 évben állandóan változtatta lakhelyeit: élt Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Marokkóban és Párizsban. Modellként dolgozott. 21 évesen visszatért Kaliforniába, elment A Maszk című film szerepválogatására, és bár semmilyen színészi gyakorlata nem volt, őt választották a film női főszerepére Jim Carrey oldalán. A következő 3 évben kis költségvetésű független filmekben szerepelt. A Féktelen Minnesotában Keanu Reeves partnere volt, a Hullázó kedélyekben Harvey Keitel feleségét játszotta. A főáram filmekbe az Álljon meg a nászmenet! című alkotással tért vissza Julia Roberts partnereként 1997-ben. A People magazin az „50 leggyönyörűbb színésznő a világon” listájába választotta 1998-ban és 2002-ben. Felsőoktatási tanulmányokat nem végzett. Ő lett a második színésznő Julia Roberts után, aki 20 millió dollárt kapott egy szerepért.

Cameron Diaz

Cameron Diaz was born in 1972 in San Diego, California, to Billie Joann (Early), an import-export agent, and 'Emilio Diaz (I)' (qv), who worked for an oil company. Her mother has English, Scots-Irish, and German ancestry, and her father was from a Cuban family (of Spanish origin). Self-described as "adventurous, independent and a tough kid," Cameron left home at 16 and for the next 5 years lived in such varied locales as Japan, Australia, Mexico, Morocco, and Paris. Returning to California at the age of 21, she was working as a model when her agency secured her an audition for the female lead in _The Mask (1994)_ (qv) opposite rising comedian 'Jim Carrey' (qv). Despite having no previous acting experience, she got the role and was launched into stardom virtually overnight as the film became one of 1994's biggest hits. Preferring to feel her way effectively into the industry, she turned down subsequent high-profile roles and spent the next 3 years honing her acting skills in such character-driven independent films as _The Last Supper (1995/I)_ (qv); _Feeling Minnesota (1996)_ (qv); and _Head Above Water (1996)_ (qv). She returned to main stream films in _My Best Friend's Wedding (1997)_ (qv), where she held her own against 'Julia Roberts (I)' (qv). By 1998, she'd earned full fledged star status for her performance in the box office smash _There's Something About Mary (1998)_ (qv). With her name near the top on virtually every list of Hollywood's sexiest actresses, and firmly established as one of filmdom's hottest properties and most sought after actresses, 'Cameron Diaz' (qv) appears to possess everything necessary to become one of the super stars of the new century.

Carrie Preston

Carrie Preston (Macon, Georgia, 1967. június 21. –) amerikai színésznő, rendező és producer. Carrie Preston 1967. június 21-én született Maconben. Egy testvére van, John. 1985-ben a Just a Friendben debütált színészként. 1998. szeptember 5-én Michael Emerson felesége lett. 2013-ban Emmy-díjat nyert A férjem védelmében című sorozatban nyújtott alakításáért.

Dermot Mulroney

Dermot Mulroney (born October 31, 1963) is an American actor, musician, and voice actor. He is best known for his roles in romantic comedy, western, and drama films. Appearing on screen since the mid 1980s, he is known for his work in films such as Young Guns (1988), Staying Together (1989), Where the Day Takes You (1992), Point of No Return (1993), Angels in the Outfield (1994), My Best Friend's Wedding (1997), About Schmidt (2002), The Wedding Date (2005), August: Osage County (2013), Insidious: Chapter 3 (2015), and the HBO films The Last Outlaw (1993) and Long Gone (1987). Mulroney played the main antagonist Francis Gibson in NBC's Crisis, Dr. Walter Wallace in Pure Genius, and Sean Pierce in Showtime's Shameless.

Dermot Mulroney

Since being discovered at Northwestern University by a Hollywood talent agent 28 years ago, Dermot Mulroney has been seen in over 70 films. Mulroney is a classically trained cellist who began playing in Alexandria, Virginia's public school system when he was 7 years old. He plays with the scoring orchestras on many films for Academy Award winning composers such as James Newton Howard and Michael Giacchino.

Esküvő

Ez a szócikk szaklektorálásra, tartalmi javításokra szorul. A felmerült kifogásokat a szócikk vitalapja részletezi. Ha nincs indoklás a vitalapon, bátran távolítsd el a sablont! Ebben a szócikkben egyes szerkesztők szerint sérül a Wikipédia egyik alappillérének számító, úgynevezett semleges nézőpont elve (a vita részleteihez lásd a vitalapot). | Ha nincs indoklás sem itt a sablonban, sem a vitalapon, bátran távolítsd el a sablont! Az esküvő legfontosabb pillanata a gyűrű felhúzása Római katolikus házasságkötési ceremónia Ünnepélyes polgári házasságkötés Maláj hagyományos esküvő Esküvő Nicaraguában, Közép-Amerika Esküvői pár Vietnamban Polgári házasságkötés külső helyszínen Frissen házasodott meleg pár az izlandi Reykjavíkban Az esküvő az a jogi aktus, amely házasság a jogérvényességéhez szükséges. Házasság akkor jön létre, ha az együttesen jelenlévő házasulók az anyakönyvvezető vagy egyházuk képviselője előtt és két tanú együttes jelenlétében személyesen kijelentik, hogy egymással házasságot kötnek. Jelenleg ma Magyarországon a polgári házasságkötést ismerik el joghatályosan; számos országban az egyházi esküvő egymagában is érvényes.[forrás?] A keresztény kultúrkörben az egyházi házasságkötés a tridenti zsinat után vált kötelezővé. A polgári házasságkötés a francia felvilágosodás után terjedt el, először az európai országokban. Magyarországon hosszabb időszak alatt az 1870-es évektől kezdődő társadalmi viták és a római katolikus egyház akadályozása miatt csak a házassági jogról szóló 1894. évi XXXI. törvénycikk tette kötelezővé a polgári házasságkötést, amely 1895. október 1-jén lépett hatályba az öt egyházpolitikai törvénnyel együtt.[1] A kánonjognak az az elve, hogy a házasságot a házasulók akarat megegyezése létesíti, áthatja ugyan a modern állami házasságjogokat is, de a házasság létrejöveteléhez még az is szükséges, hogy az akarati kijelentés bizonyos megszabott alakiságok között a házasság megkötésére jogosított hatóság előtt történjék. Ez a közeg lehet állami (anyakönyvvezető), de az állam ilyen jogosított közegnek elismerheti az egyházak lelkészét is. Előbbi esetet nevezzük polgári házasságnak. Az említett alakiságok megkövetelésében kivételesen nagyon enyhe felfogást is találunk. Így az Amerikai Egyesült Államok és részben Skócia joga szerint az úgynevezett common law marriage-nél jóformán azt lehet mondani, hogy pusztán a felek megegyezése létesíti a házasságot. A katolikus egyházban is lassan utat tör az a felfogás, hogy a házasság létrejöttében a lelkésznek a házasságkötésben való részvétele szükséges. Az e felfogásnak megfelelő tridenti forma nem vált mindenütt kötelezővé.

Julia Roberts

Julia Roberts (született: Julie Fiona Roberts, Atlanta, Georgia, 1967. október 28.) Oscar-díjas amerikai színésznő. Gyermekkorában imádta az állatokat. Eredetileg állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Satisfaction című filmmel. Az 1990-ben az Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott. Az Erin Brockovich című alakításáért életében először elnyerte az Oscar-díjat. Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, amikor aláírta erről az összegről az Erin Brockovich szerződését. Magánélete[szerkesztés] Julia Roberts látogatása az Incirlik Kórházban, Törökország, 2001. december 7. New Yorkban, Malibuban és az Új-Mexikói Taosban vannak otthonai. Nagy rajongója az Életünk napjai amerikai szappanopera sorozatnak. Az UNICEF keretein belül karitatív tevékenységet folytat. A People magazin az A világ 50 leggyönyörűbb embere közé választotta. Szerelmi élete[szerkesztés] 1989-ben Richard Gere-rel és Dylan McDermott-tal volt együtt. 1991-ben Jason Patric színésszel randevúzott. Kiefer Sutherland jegyese volt 1991-ben, akivel az Egyenesen át forgatása alatt került össze. Julia felbontotta a kapcsolatukat, miután megtudta, hogy Sutherland megcsalta őt. Együtt élt Liam Neesonnel, akit a Gördülő kavicsok - Satisfaction - forgatásán ismert meg. 1993-ban hozzáment Lyle Lowett countryénekeshez, a házasság két évig tartott. Benjamin Bratt-tel (1998–2001 június), Daniel Day-Lewis-szal, Ethan Hawke-kal és Matthew Perryvel folytatott szerelmi kapcsolatot. Julia egy epizódszerep erejéig megjelenik a Jóbarátokban 1996-ban Perry partnereként. 2002-ben házasságot kötött Daniel Moderrel, akivel A Mexikói című mozifilm forgatása alatt találkozott 2000-ben. 2004-ben egy ikerpár gyermekük született. Majd 2007-ben megszületett harmadik gyermekük, Henry.

Rupert Everett

Rupert James Hector Everett (Norfolk, 1959. május 29. –) angol színész. Everett az angliai Norfolkban született 1959-ben. Apja katona, majd üzletember volt, anyja előkelő nemesi-politikusi családból származott. Iskolai tanulmányait a Farleigh Schoolban kezdte, majd a bencés-rendi Ampleforth College-ban folytatta. 15 éves korában otthagyta az iskolát, és Londonba szökött, hogy színésznek álljon. Színészi karrierje beindulásáig prostitúcióból tartotta el magát.[1] Első sikereit 1982-ben érte el az Another Country című darabbbal, amelyben egy meleg középiskolást játszott. A színdarabból 1984-ben azonos címmel film is készült. Az Another Country után több filmszerepet is kapott, és Generation Of Loneliness címmel kiadott egy könnyűzenei albumot is. 1989-ben Párizsba költözött, ebben az évben jelent meg első regénye Hello, Darling, Are You Working? címmel. A regény megjelenésével egyidőben nyíltan felvállalta homoszexualitását. Egy 2007-es interjúban úgy nyilatkozott, számos olyan szerepről tud, amelyet csak amiatt nem kapott meg, mert melegségét nyíltan vállalta.[2] A kitörést az 1997-es Álljon meg a nászmenet! hozta meg neki, amelyben Julia Roberts meleg barátját alakította. Két évvel később A második legjobb dolog c. filmben Madonna oldalán játszotta el a meleg legjobb barát szerepét. A kilencvenes évek vége óta rendszeresen kap főszerepeket nagy költségvetésű hollywoodi filmekben.

Szerelem

Átirányítás ide:

Tudtad?

A Dolma Lányai angol-nepáli-magyar koprodukcióban készült, rendezője Miklós Ádám.

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Tudtad?

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték 2014-ben.

Tudtad?

Chris Evans és Scarlett Johansson együtt írtak néhány közös párbeszédet az Amerika kapitány - A tél katonája című filmben.

Tudtad?

Jason Segel és Cameron Diaz a Szexvideó előtt a Rossz tanár című filmben is szerelmespárt alakítottak.

Kommentek