Filmek a hangulatodra szabva

Az elnök különgépe

 karika
Air Force One

Mesterszám

6.010 6.4 5.1
139 717 vélemény alapján

Szerintem

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Alekszander Radek tábornok szabadon bocsátását követelik, azét az elvetemült zsarnokét, aki gátlástalanul kihasználta a Szovjetunió széthullását követő politikai zűrzavart. Ha nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat. Ám ha teljesítik követelésüket, s a tábornok szabadlábra kerül, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés, vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A repülőgép pedig az Air Force One, az elnöki gép.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Tudtad?

Chris Cooper is szerepelt volna A nő néhány jelenetében, ha a végleges verzióból végül ki nem vágják az összeset.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája az ötödik filmfeldolgozás Kohlhaas Mihály életéről. Heinrich von Kleist történelmi tárgyú kisregényéből több mint húsz színpadi feldolgozás is született.

Tudtad?

A Galaxis őrzői című Marvel képregényadaptációban Groot eredeti hangját Vin Diesel, Rocket hangját pedig Bradley Cooper adta a produkcióhoz.

Tudtad?

A Dinoszauruszok – A Föld urai című film rendezője, Marco Marenghi rendezte az azonos nevű sorozatot 14 évvel ez előtt.

Kommentek