Filmek a hangulatodra szabva

Hosszú alkony

 karika
Long Twilight

Mesterszám

6.710 - -
 

Szerintem

Váratlan elhartározása, hogy felkeresi egykori otthonát, egy titkokkal és meglepetésekkel teli éjszaka útvesztőjébe veti a film idős főhősnőjét.
Egy idősödő régésznő elhatározza, hogy meglátogatja rég nem látott ismerőseit. Útnak indul, ám utazása óráról órára egyre furcsábbnak bizonyul. Az idős hölgy eltéved, ezért felszáll egy buszra, melynek utasai és a sofőrje igen gyanúsan néznek ki. Az éles nyelvű buszvezető egész éjjel vezet, a többiek pedig egyre agresszívebben viselkednek. Hogy megszabaduljon a kellemetlen társaságtól, egy városkában kivesz egy szobát. Mélyen elásott emlékei itt felszínre törnek, és a nőnek szembe kell néznie fájdalmas múltjával. Janisch Attila, a modern magyar filmművészet egyik kiemelkedő képviselője, filmjét Shirley Jackson prózája alapján készítette.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Szex az ex után című film forgatásának első napja vasárnapra esett, az egyik forró jelenet így egy valódi masszázsszalonban készült, ami vasárnaponként zárva tart.

Tudtad?

Chris Evans és Scarlett Johansson együtt írtak néhány közös párbeszédet az Amerika kapitány - A tél katonája című filmben.

Tudtad?

A Frank című film főhősét alkotói Chris Sievey brit komikus Frank Sidebottom néven ismert karaktere alapján dolgozták ki.

Tudtad?

A nimfomániás a harmadik része Lars Von Trier "Depresszió-trilógiájának", melynek első része az Antikrisztus, második a Melankólia (2011). Mindhárom film Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült.

Tudtad?

A Jack Ryan: Árnyékügynök a 2013. október elsején elhunyt Tom Clancy író és producer utolsó alkotása.

Kommentek