Filmek a hangulatodra szabva

A közellenség

16+ karika
Enemy of the State

Mesterszám

7.610 7.3 -
180 720 vélemény alapján

Szerintem

Barátaink néha túl nagy titkokat bíznak ránk… Robert Dean megállapodott ügyvéd régi egyetemi cimborájával fut össze. A kolléga életveszélyben érzi magát, homályos célzásokat tesz és észrevétlenül Robert dolgai közé csempész egy számítógépes diszket. Az adathordozó döntő bizonyíték lehet egy politikai gyilkosságban. Magas rangú titkosszolgálati vezető érdekelt az eset eltussolásában. Robert hamar rájön, hogy milyen veszélyes tűzzel játszik: személyét elképesztő gyilkossággal gyanúsítják, szeretteit figyelik, és sakkban tartják. Mivel a részleteket nem ismeri, egy lépéssel mindig mindenütt jelenlévő titkos ellenségei előtt kell járnia…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Kenneth Branagh játszott már brit, német, ausztrál és amerikai karakterek szerepében, de ez az első, hogy orosz szereplőt alakít a Jack Ryan: Árnyékügynök c. filmben.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Tudtad?

Kellan Lutz, amikor megkapta a Herkules legendája főszerepét, testalkatilag minél nagyobb akart lenni, de a rendező azt mondta neki: "Inkább a kockás hasadat emeljük ki még jobban!"

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Tudtad?

Ralph Fiennes és Felicity Jones apát és lányát alakította a Kisvárosi Rock 'n' Roll című filmben. A titokzatos szeretőben viszont egy párt alkotnak, amin Jones-nak eleinte furcsa volt, Fiennes viszont lazán legyintett: "Ugyan már! Ez csak egy szerep!"

Kommentek