Filmek a hangulatodra szabva

Nyomorultak

12+ karika
Les Miserables

Mesterszám

8.310 - -
 

Szerintem

Csendesen érkezik hozzánk Victor Hugo híres regényének - nem tévedés - huszonegyedik filmbéli adaptációja! Nemhiába az egyik legkedveltebb családeposz, hiszen örökérvényű emberi dilemmákat jelenít meg: bűn és megváltás, szerelem és szerelemféltés, törvény és igazság, mindez a nagy francia forradalom utáni zavaros időkbe helyezve. A Bille August rendezte filmben sokak kedvenceit, Liam Neesont és Uma Thurmant láthatjuk. Igazi filmcsemege, amely a zsenge mozi terjesztés miatt nem vívta ki magának a méltó visszhangot. A történet szerint Jean Valjean közel húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta és megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől reggelre ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor Valjeant elfogják, a püspök nemhogy vádat nem emeltet ellene, hanem odaadja a szegény embernek az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester válik belőle. Múltja mégis kísérti, mikor egy áthelyezett börtönőr lesz a rendőrkapitány, aki felismeri benne régi foglyát. Újra harcolnia kell szabadságáért és megvédenie a szívéhez legközelebb álló embereket a rosszindulatú támadásoktól.

Vetítések (tv)

Kedd
  • Filmcafé - 06.04. 16:05
Szerda
  • Filmcafé - 06.05. 10:15
Szombat
  • Paramount Channel - 06.08. 21:00
Vasárnap
  • ATV - 06.09. 23:55
Hétfő
  • Paramount Channel - 06.10. 03:00

Tudtad?

A High School Musical 3: Végzősök című komédiával tinilányok millióit meghódíto Zac Efron ezúttal nem csak főszereplője, hanem Ninjas Runnin’ Wild nevű cégével executive producere is a Csajkeverők c. filmnek.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive című koncertfilmet mindössze három napig játszották az ausztráliai mozikban.

Tudtad?

A 2013-as Angelique egyik adaptációja az 1964-es Angélique, az angyali márkinő című filmnek.

Tudtad?

Christopher Nolan, miután befejezte a A sötét lovag: Felemelkedés című filmjét, szemmel tartotta a Transcendens forgatását, ugyanis meggyőződése volt, hogy ez a produkció lesz Wally Pfister's debütálása rendezőként.

Tudtad?

Az MPC CGI-szakemberei 6 hónapon át dolgoztak Godzilla pikkelyeinek teljes és részletes kialakításán.

Kommentek