Filmek a hangulatodra szabva

Rabszolgalelkek

18+ karika
Beloved

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A polgárháború alatt egy fekete asszonynak, Sethe-nek sikerül északra szöknie gyerekeivel, és Ohio államban, Cincinnati városában telepedik le. Sethe azonban szabad emberként sem lel nyugalomra: házát szellemek kísértik, amelyek hamarosan elűzik otthonról az asszony két fiát. Sethe mellett csupán a lánya, Denver marad. Nyolc év telik el. Egy nap régi ismerős kopogtat az ajtón, akit az asszony még a rabszolga ültetvényről ismer. Paul sikeresen kiűzi a házból a szellemeket, és ott marad Sethe-tel. Hamarosan újabb jövevény érkezik: egy furcsán viselkedő kislány, Beloved, akit az asszony szintén befogad. Paulban hamarosan feltámad a gyanú, hogy Beloved nem más, mint Sethe egyik lányának reinkarnációja, akit az asszony évekkel ezelőtt tragikus körülmények között meggyilkolt, hogy a rabszolgasorstól megmentse. A múlt fogva tartja Sethet...
A film a világhírű afroamerikai írónő, Toni Morrison regényéből készült, és kivételes érzékenységgel vegyíti a horror és a dráma műfaját.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Monty Python Live filmre vett és mozikban vetített színpadi feldolgozásában több klasszikus jelenetet is újraértelmeztek a Monty Python Repülő Cirkusza című kultikus TV-sorozatból.

Tudtad?

Chloë Grace Moretz is meghallgatásra került Jean Fordham szerepéért az Augusztus Oklahomában című filmben, de veszített Abigail Breslinnel szemben.

Tudtad?

Filmbaki a 3 nap a halálig c. filmben: Amikor Ethan meglátja Mitat felakasztott testét a fürdőszobában, a halott férfin hirtelen csuklót cserél karórája.

Tudtad?

A Rossz szomszédság utolsó jelenete, amiben Mac és Teddy szerepel, nagy része improvizált volt, például Zac Efron nem tudta, hogy Seth Rogen le fogja venni a pólóját.

Tudtad?

Matthew McConaughey 21,5 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam főszerepéért, ugyanis AIDS-es beteget kell alakítania. Meglehetősen hiteles lett, csont és bőr maradt belőle.

Kommentek