Filmek a hangulatodra szabva

Rabszolgalelkek

18+ karika
Beloved

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A polgárháború alatt egy fekete asszonynak, Sethe-nek sikerül északra szöknie gyerekeivel, és Ohio államban, Cincinnati városában telepedik le. Sethe azonban szabad emberként sem lel nyugalomra: házát szellemek kísértik, amelyek hamarosan elűzik otthonról az asszony két fiát. Sethe mellett csupán a lánya, Denver marad. Nyolc év telik el. Egy nap régi ismerős kopogtat az ajtón, akit az asszony még a rabszolga ültetvényről ismer. Paul sikeresen kiűzi a házból a szellemeket, és ott marad Sethe-tel. Hamarosan újabb jövevény érkezik: egy furcsán viselkedő kislány, Beloved, akit az asszony szintén befogad. Paulban hamarosan feltámad a gyanú, hogy Beloved nem más, mint Sethe egyik lányának reinkarnációja, akit az asszony évekkel ezelőtt tragikus körülmények között meggyilkolt, hogy a rabszolgasorstól megmentse. A múlt fogva tartja Sethet...
A film a világhírű afroamerikai írónő, Toni Morrison regényéből készült, és kivételes érzékenységgel vegyíti a horror és a dráma műfaját.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A beavatott készítői a "Catbird" álcímet használták a köztereken, nyilvános helyszíneken forgatott jeleneteknél.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

Durván 200 statisztát szerepeltettek, akik a forgatás végéig maradtak a Non-Stop c. filmben

Tudtad?

Kezdetben Cate Blanchett-et szánták A futurológiai kongresszus főszerepére.

Kommentek