Filmek a hangulatodra szabva

Szükségállapot

16+ karika
The Siege

Mesterszám

5.910 6.3 -
55 884 vélemény alapján

Szerintem

Az ellenség láthatatlan, az FBI tehetetlen, a szabadság csak emlék. Egy egész város ostromállapotban… Az amerikai hadsereg elfogja az egyik legbefolyásosabb muzulmán vallási vezetőt, akit terrorizmussal gyanúsítanak. Válaszul az arab terroristák megbénítják New York életét. Az FBI terroristaellenes különítményének vezetője, Hubbard mellé állítják a hírszerző szolgálat tisztjét, Elise Kraftot. A hölgy igen felkészült az arab szélsőségesekről, de még sosem volt éles bevetésen. A helyzet óráról-órára romlik, a bombák bárhol robbanhatnak… A hadsereg sem nézheti tétlenül a helyzetet és a városba küldi a legkeményebb parancsnokot, Devereaux-t, aki habozás nélkül szükségállapotot rendel el. Emberek milliói nem is sejtik, hogy három akarat küzd értük. Akár egymás ellen is… A film története ijesztően hasonlít a napilapok vezető híreihez. Sokan úgy tartják, hogy Amerika 1993. február 26-án veszítette el ártatlanságát. A Világkereskedelmi Központ garázsában végrehajtott robbantással a terrorizmus immár az amerikai hétköznapokban is megjelent. A film azonban nem a terrorizmusról szól, hanem arról, hogyan válaszolhatunk egy ilyen veszély jelentette kihívásra…

Vetítések (tv)

Kedd
  • Mozi+ - 12.05. 23:40
Hétfő
  • Mozi+ - 12.11. 04:05

Tudtad?

A Llewyn Davis világát többek között két Oscar-díjra, három-három Golden Globe-ra és BAFTA-díjra is jelölték, és mások mellett a torontói kritikusok szerint volt a 2013-as év legjobb filmje.

Tudtad?

A Csajkeverők forgatókönyvet is jegyző Tom Gormican szándéka egy olyan romantikus vígjáték elkészítése volt, amely elsősorban a férfiak szemszögéből ábrázolja az ismerős helyzeteket.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

A Banks úr megmentése című filmben Tom Hanks Walt Disney-t játssza, aki valójában a színész távoli rokona.

Kommentek