Filmek a hangulatodra szabva

Star Wars I. – Baljós árnyak

12+ karika
Star Wars: Episode I. – The Phantom Menace

Mesterszám

7.210 6.5 7.8
499 158 vélemény alapján

Szerintem

A Kereskedelmi Szövetség, egy kapzsi érdekszövetség a Naboo bolygó biztonságát és függetlenségét veszélyezteti, haderejével a megszállására készül. Miután a jedi tanítvány Obi-Wan Kenobi és a Jedi mester Qui-Gon Jinn megmenti a bolygó fiatal királynőjét, Amidalát, leszállnak a Tatuin bolygón, hogy űrhajójukat megjavítsák. Itt ismerik meg a fiatal rabszolgát, a kilenc éves Anakin Skywalkert, akiben jelen van az Erő. Anakin az Erő segítségével győzelmet arat egy fogatversenyen, ami révén lehetősége lesz arra, hogy szabad emberré váljon. Elhagyja otthonát, hogy jedi lehessen. A hősök visszamennek Naboo-ra, ahol Anakin és a Királynő szembeszállnak droid-hadsereggel, mialatt a két Jedi egy halálos ellenséggel, Darth Maullal harcol. Csak ezt követően válik világossá, az invázió csupán az első lépése a rejtőzkődő sith-rend baljóslatú cselszövésének. Nyugtalan a Köztársaság. A csillagrendszerekbe irányuló kereskedelmi utak megadóztatásának tervét viták övezik. A kapzsi Kereskedelmi Szövetség csatahajóival blokád alá veszi a Naboo bolygót. A Főkancellár elküld két Jedi lovagot, Obi-Wan Kenobit és Qui-Gon Jinnt, hogy oldják meg a konfliktust és védjék meg Amidala királynőt. Kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a Tatuin. Találkoznak az ifjú Anakin Skywalkerral. Visszatérnek a Naboo bolygóra. A két Jedinek meg kell küzdenie Darth Maullal. Ráébrednek: az invázió csak az első lépés a Sith lovagok sötét tervében.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Tudtad?

Az FC Barcelona a világ legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja. A sikerek megalapozásában kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt. A Magyarok a Barcáért című film a Barcelona magyar hőseit mutatja be nem mindennapi módon.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

Tudtad?

Tavaly májusban a cannes-i filmvásáron a Viharsarok című filmet észak-amerikai, angol, francia és lengyel forgalmazók már megvásárolták.

Kommentek