Filmek a hangulatodra szabva

Testvérbosszú

 karika
The Boondock Saints

Mesterszám

6.910 7.9 -
192 723 vélemény alapján

Szerintem

A MacManus testvérek nem véres szentek. Csupán pokollá akarják tenni néhány rosszfiú életét… Conner és Murphy büszke ír származású fívérek. Nem nézik jó szemmel az orosz és a többi kelet-európai bűnöző megjelenését Bostonban. Tisztítótűzként hajtják végre akcióikat, a rendőrök számára megfoghatatlanok. Smecker különleges FBI ügynököt a nyomukba küldik, feletteseik gyors eredményt akarnak és nyugalmat. A kerület népe a „Szentek” oldalán áll. Úgy érzik, az ír fiúk igazságot osztanak. Néha ezt még Smecker is hajlamos elhinni…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Tudtad?

A Salvo története egy sematikus gengszterfilmet idéz, de a filmet máris kikiáltották az olasz és európai filmtörténelem egy meghatározó alkotásává, amely új alapokra helyezi a művészfilm jelenkori felfogását.

Tudtad?

A futurológiai kongresszus c. filmben az operatőri munka a nem animált betéteknél Michael Englert lengyel operatőr érdeme, aki a nemrégiben megnyerte a Sundance Fesztiválon a Legjobb operatőr díjat.

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér az ötödik Csingiling mozi a Disney tündérmese sorozatában.

Tudtad?

A Dinoszauruszok – A Föld urai című film rendezője, Marco Marenghi rendezte az azonos nevű sorozatot 14 évvel ez előtt.

Kommentek