Filmek a hangulatodra szabva

Tűzforró Alabama

12+ karika
Crazy in Alabama

Mesterszám

6.410 6.3 -
5 808 vélemény alapján

Szerintem


Lehet, hogy egyszer el kell veszítened a fejed, hogy megtaláld végre szabadságod? 1965 forró nyara: az álmos alabamai iparvárosba hirtelen betoppan a szépséges Lucille nagynéni. Rokonainak leadja mind a hét gyermekét, azt állítja, megölte a férjét, most már szabad és sarkon fordul: irány Hollywood! Lucille álma Hollywood, de akár valami szappanopera is jöhet, csak sztárság legyen. A tizenhárom éves Peejoe szájtátva nézi nagynénje viharos távozását. Testvérével el kell mennie a sok gyerek miatt otthonról. Kalandos nyárnak néz elébe, pedig azt hitte, mindent tud már az életről. Két párhuzamos emberi történet a hatvanas évek déli polgárjogi mozgalmainak és változásainak árnyékában…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

Kenneth Branagh játszott már brit, német, ausztrál és amerikai karakterek szerepében, de ez az első, hogy orosz szereplőt alakít a Jack Ryan: Árnyékügynök c. filmben.

Tudtad?

A Csajkeverők elsőfilmes rendezője, Tom Gormican maga is a filmnek helyszínt adó New Yorkban élt szingli huszonévesként, így nem esett nehezére megragadni a nagyváros trendi fiataljainak életére jellemző pillanatokat.

Tudtad?

Wally Pfister ragaszkodott hozzá, hogy digitális kamera nélkül, analóg formában vegyék fel a filmet, így még a kidolgozásnál sem használtak digitális eszközöket.

Tudtad?

A Godzilla c. filmben a szörny tappancsa legszélesebb pontján 17.66 méter.

Kommentek