Filmek a hangulatodra szabva

Liam

12+ karika
Liam

Mesterszám

7.210 7.0 -
2 296 vélemény alapján

Szerintem

Liam nyolcéves kisfiú az 1930-as évek eleji gazdasági megrázkódtatások idején. Liverpoolban bezárják a hajógyárat, édesapja is az utcára kerül. Az apa nem tudja feldolgozni munkája elvesztését. A zsidó hajógyárosokat okolja. Haragját tetézi, hogy 13 éves lánya náluk talált munkát cselédként. Teresa akaratlanul is a gyáros feleségének cinkosává válik, hiszen az ő dolga fedezni az asszony házasságtörését. Liam édesanyja fogcsikorgatva össze akarja tartani a családot. Eltökélt szándéka, hogy három gyermeküket szerető és intenfélő környezetben neveli fel. A kis Liam látja az emberi lét abszurditásait és a temérdek megbánt rossz választás gyümölcsét. Az állását vesztett apa kétségbeesésében és keresűségében elkötelezi magát a helyi fasiszta párt mellett. Ez megmérgezi idősebbik fiával, az elkötelezett szocialista Connal való kapcsolatát, s a baj csak fokozódik, amikor a családtagok sorsai keresztezik egymást. A történet egy család szabadesése a szegénységbe a depresszió évei alatt – ahogyan azt egy gyerek látja, az ő perspektívájából adódó iróniával és apró részletekkel. Megan Burns a filmben nyújtott alakításáért az 57. Velencei Filmfesztiválon a legígéretesebb tehetségnek járó Marcello Mastroianni díjat kapta.

angol-francia-német film 2000,
színes filmdráma
Hossz: 90 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2001. 08. 30., csütörtök

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Chris Pratt 26 kiló súlyfelesleget szedett fel azért, hogy eljátssza David duci barátját, Brettet az Elpuskázva című filmben.

Tudtad?

Megan Hilty játszotta Glindát a Wicked című musicalben, ami az Óz alapsztorijára épül, 2014-ben pedig a Visszatérés Óz birodalmába című animációs filmben adja a Kínai hercegnő hangját.

Tudtad?

Taylor Schilling kiütötte Abbie Cornish-t és Katie Cassidy-t a Szerencsecsillag női főszerepéből.

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Kommentek