Filmek a hangulatodra szabva

Életem története – Hans Christian Andersen

12+ karika
Hans Christian Andersen: My Life as a Fa

Mesterszám

6.810 - -
 

Szerintem

A legendás dán meseíró, Hans Christian Andersen életének fordulatokkal teli története. A híres író 1805-ben született a dániai Odense-ben, egy szegény cipész fiaként. Már gyerekkorában azt jósolja egy cigányasszony a kis Hans-nek, hogy híres ember lesz, egyszer még Koppenhágát is kivilágítják a kedvéért. Apja halála után otthagyja az iskolát, majd 14 évesen Koppenhágába megy, és egy királyi ösztöndíj segítségével még az egyetemet is elvégezi. Az érzékeny és tehetséges fiatalembernek sok gazdag és befolyásos pártfogója akad, akik bevezetik Koppenhága előkelő szalonjaiba. Egy ilyen nagyszabású estélyen kapja első ajánlatát egy kiadótól, aki megjelenteti első munkáit. A szegény gyerekből hamarosan a leghíresebb mesemondó, a királyi udvarok kedvence válik. Eközben lángoló de viszonzatlan szerelem köti a híres énekesnőhöz, Jenny-hez.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Brit Királyi Légierő személyzete soha nem szalutál úgy, hogy nincs rajta kalap, habár ez megtörténik A háború angyalai című filmben.

Tudtad?

Megan Hilty játszotta Glindát a Wicked című musicalben, ami az Óz alapsztorijára épül, 2014-ben pedig a Visszatérés Óz birodalmába című animációs filmben adja a Kínai hercegnő hangját.

Tudtad?

A Szörny mentőakció a Rainmaker Entertainment első filmje, ami mozikba került, ráadásul 3D-ben.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive című koncertfilmet mindössze három napig játszották az ausztráliai mozikban.

Tudtad?

Darren Aronofsky rendező gyermekkora óta rajong Noé karakteréért és történetéért.

Kommentek