Filmek a hangulatodra szabva

A sátán kutyája

16+ karika
The Hound of the Baskervilles

Mesterszám

6.810 6.6 -
1 893 vélemény alapján

Szerintem

Dartmoor környékén - a legenda szerint - évszázadok óta kísérti a Baskerville családot a ˝sátán kutyája˝. Sir Charles hirtelen halála után annak orvosa, Dr. Mortimer Sherlock Holmes segítségét kéri a titokzatos haláleset miatt, és az örökös védelmében. A híres nyomozó kezdetben mesének hiszi a történetet. A dartmoori lápvidéken folytatott kutatásai azonban megdöbbentő titokra derítenek fényt...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

A 2013-as Angelique egyik adaptációja az 1964-es Angélique, az angyali márkinő című filmnek.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Tudtad?

Az Auracímű filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat tagjai ezzel az alkotással ünneplik megalakulásuk 20. évfordulóját. Filmográfiájukban olyan filmek szerepelnek, mint a Sherlock Holmes nevében (2012) vagy az Illúziók (2009).

Kommentek