Filmek a hangulatodra szabva

A sátán kutyája

16+ karika
The Hound of the Baskervilles

Mesterszám

6.810 6.6 -
1 893 vélemény alapján

Szerintem

Dartmoor környékén - a legenda szerint - évszázadok óta kísérti a Baskerville családot a ˝sátán kutyája˝. Sir Charles hirtelen halála után annak orvosa, Dr. Mortimer Sherlock Holmes segítségét kéri a titokzatos haláleset miatt, és az örökös védelmében. A híres nyomozó kezdetben mesének hiszi a történetet. A dartmoori lápvidéken folytatott kutatásai azonban megdöbbentő titokra derítenek fényt...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Kellan Lutz, amikor megkapta a Herkules legendája főszerepét, testalkatilag minél nagyobb akart lenni, de a rendező azt mondta neki: "Inkább a kockás hasadat emeljük ki még jobban!"

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

A Filmalap a Viharsarok forgatókönyvének fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását pedig 60 millió forinttal támogatta.

Tudtad?

Kate Winslet már öt hónapos terhes volt, amikor A beavatottat forgatták. Habár csak négy hétig kellett a kamerák előtt lennie, egy idő után a teljes alakos felvételeken iPaddel és mappákkal takarta el egyre növekvő pocakját.

Tudtad?

Bár Llewyn Davis fikciós karakter, történetét nagyban ihlette Dave Van Ronk folkzenész élete.

Kommentek