Filmek a hangulatodra szabva

A tökös, a török, az őr meg a nő

12+ karika
Dead Weight/Le Boulet

Mesterszám

6.710 - 6.7
3 vélemény alapján

Szerintem

Ez a történet két fickóról szól: Moltés-ról, a nagymenő gyorslövészről és Reggio-ról, a fegyőrről. Ja, és egy törökről, meg egy nőről (de az nem török és nem is görög.) Akkor ez hány ember? Mint minden nagymenő lövész, Moltés is a börtönben köt ki. Reggio segítségével minden héten lottózik. S egy nap megüti a főnyereményt: 15 milliót!
Reggio felesége Afrikába megy, s a bolond jó szívével az ápolónővért játssza egy rally-n… De mit csinált a nyertes szelvénnyel? Moltés megszökik a börtönből és Reggio-t is arra kényszeríti, hogy vele menjen. Úti cél: Bamako. Szerepel még a történetben a Török, Moltés esküdt ellensége; meg a testőre, egy acélfogú óriás; valamint szerepel egy tengelyéről levált vidámparki óriáskerék; továbbá egy seregnyi rebellis tuareg; no és persze van sivatagi autós üldözés is…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Dyga Zsombor, a díjnyertes Köntörfalak rendezője azért döntött az angol filmcím mellett, mert a „couch surf” egyike azoknak a frappáns angol kifejezéseknek, amelyek izgalmasak és pontosak.

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Tudtad?

A Gyermekeink című filmet tizenegy hét alatt forgatták le.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Tudtad?

Filmbaki a 3 nap a halálig c. filmben: Amikor Ethan meglátja Mitat felakasztott testét a fürdőszobában, a halott férfin hirtelen csuklót cserél karórája.

Kommentek