Filmek a hangulatodra szabva

A visszatérés

12+ karika
The Return

Mesterszám

7.910 6.4 -
7 vélemény alapján

Szerintem

Andrej és Iván testvérek. Édesanyjukkal és nagyanyjukkal élnek. A nyári szünet napjait barátaikkal töltik, legfőbb szórakozásuk az, hogy egy magas trambulinról a vízbe ugrálnak. Aki nem mer leugrani, gyáva disznó. Iván nem mer leugrani. Mindennapi megszokott életükbe váratlanul betoppan az eddig csak fényképről ismert, titokzatos édesapa. A fiúk semmit nem tudnak róla, csak annyit, hogy talán pilóta volt, és nem szereti a halat. Az apa kirándulásra hívja őket, megigéri, hogy horgászni viszi a fiúkat a vízeséshez. Az apa szigorú, hideg és öntörvényű. Felnőtt módra viselkedik a fiúkkal, amit a kisebbik, Iván, nagyon rosszul tűr. Ő melegséget, szeretetet, ragaszkodást várna tőle, de csak kioktatást, megszégyenítést, rideg szigort kap. A horgászás félbemarad, az apa egy kis szigetre viszi őket, ahonnan el kell hoznia valamit. Az ellentétek fokozódnak, Iván bosszút forral. Egy nagy veszekedés után felmászik a kilátótoronyba, és azzal fenyegetőzik, hogy leugrik. Az apa után mászik, de lezuhan és meghal. A két fiú rettegve és megrendülve teszi be a holttestet a csónakba. Visszaindulnak a partra. A csónak a parttól nem messze a holttesttel együtt elmerül. A két testvér döbbenten ül be a kocsiba, ahol egy régi fényképet találnak, amelyen együtt a család.

A fiúk ezalatt a néhány nap alatt észrevétlenül felnőtté válnak. Az apával együtt töltött idő akaratlanul mintául szolgált. A nagyobbik talán azonosul vele, a kisebbik talán nem.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Tudtad?

Yesim Ustaoglu, A pokol kapujában rendezőnője az egyik legjelentősebb török rendező. Korábban a Pandora szelencéjével San Sebastianban, az Utazás a napba című alkotásával Berlinben szerepelt és mindkét "A" kategóriás fesztiválon díjazták filmjeit.

Tudtad?

Godzilla taraja a feje búbjától a farka hegyéig 89 hegyes részből áll.

Tudtad?

A Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmet a mozikban a "francia Boratként" is emlegetik, mivel a „Borat” legjobb pillanatait idézi, némi franciás sármmal.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Kommentek