Filmek a hangulatodra szabva

Az éneklő detektív

 karika
The Singing Detective

Mesterszám

4.910 5.6 -
7 004 vélemény alapján

Szerintem

Philip Marlow-t, a jónevű krimiírót egy rémes bőrbetegség sújtja, aminek egyik tünete, hogy összekeverednek az általa írt gyilkosságok, a múlt emlékei és a betegség okozta hallucinációk egy kedves zsaru történetében, aki, amikor épp nem bűnügyeket old meg, egy jazz big band énekese. Mindez nagyon jól hangzana, ha nem fenyegetné a halálos csapda az út végén, amelyen már nem tudja megkülönböztetni a képzeletet a valóságtól, nem tudja, mi történik, mit tesz, és miről hiszi csak, hogy megtette.

amerikai film 2003,
színes vígjáték
Hossz: 104 perc
Korhatár: év

Szereplők

Stáb

Kritika


Edge of darkness - Trailer

Az új Mel Gibson film előzetese ugyan nagyrészt olcsó műfaji sémákkal és hatásvadász elemekkel operál, de azért örülünk, hogy Gibson papa végre visszatért.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Julia Roberts egy interjún könnyekben tört ki, amikor arról beszélt, hogy az Augusztus Oklahomában c. filmben Meryl Streep mellett szerepel, aki ugyanis a kedvenc színésznője.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk egyik jelenetében, amikor Ice Cube Santiagonak, Miggsnek és Codynak beszél Benről, azt mondja: "Ez egy jó nap volt", ezzel utal egyik ismert számára, az It Was A Good Day-re.

Tudtad?

Bruce Willis 3 millió dollárt kapott volna négy forgatási napért az The Expendables – A feláldozhatók 3. című filmben, de kevesellte az összeget, ezért Stallone inkább lecserélte a karaktert Harrison Fordra.

Tudtad?

Habár A Kenau története szerint a holland Haarlemben játszódik, a forgatás Magyarországon volt a kedvezőbb adókörülmények miatt.

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Kommentek