Filmek a hangulatodra szabva

Bodysong

 karika
Bodysong

Mesterszám

7.410 6.8 -
602 vélemény alapján

Szerintem

A Bodysong című film a szeretet és a szerelem, a szex, az erőszak, a születés, a halál és az álmok eposza. Igaz történet, mindannyiunk életének története. Amiről ez a film mesél, az, amennyire egyedi és különleges, legalább annyira egyetemes érvényű is. Mindenképpen lenyűgöző, érzelmileg felkavaró.

A Bodysong című film az emberi lét élményéről fest nagy ívű, széles panorámát, testi valónk, a hús-vér ember mikroszkopikus részecskéitől addig a kihívásig, amit az a szellemi erőfeszítés jelent, hogy magunkat a világegyetem parányi részeként értelmezzük. A történetet mozgóképek mondják el, az elmúlt 100 év – minden elképzelhető módon és stílusban készült – mozgóképei. Mozgóképek mesélnek a világ minden tájáról, híradó felvételektől családi körben készült filmekig, születéstől a halálig. A hangulati aláfestést Jonny Greenwood, a Radiohead együttes gitárosának csodálatos zenéje adja.

A testünkben végbemenő minden parányi, mikroszkopikus változás visszatükröződik, visszhangzik valahol az emberi élet nagyobb léptékű szféráiban is. Miközben az anyaméhben fejlődő magzat kicsiny kezének a növekedését figyeljük, a mikrokozmosz és a makrokozmosz
szinte eggyé válik, és tanúi vagyunk annak, ahogy apró csodák tükrözik a természet rendjének ritmusát.

Végigkísérjük a felnövő gyermek életének, az egyén életének minden kultúrában meghatározó szerepet játszó, kulcsfontosságú pillanatait. Pillanatokat látunk, amelyek embervoltunk kollektív jellegét tükrözik: a törzsi beavatás eseményét, a pubertáskorba lépést, majd a felnőtté avatást. Ahogy testünk kivirágzik és növekszik, egyre közelebb kerülünk a szexualitás ébredéséhez, és ezzel életünk első szakaszának – ártatlanságunknak – a végéhez.

Találkozunk az élet sötét oldalával, a sötétséggel és a halállal. De a világnak nincs vége, mindent az újjászületés követ. A film a nyelv, a kommunikáció, a művészet, a tánc, a jogért és igazságért folytatott kollektív küzdelem dicséretét zengi, mert ez mind része annak, ami emberré tesz minket.

angol film 2003,
színes dokumentumfilm
Hossz: 83 perc
Korhatár: év
Premier: 2004. 05. 13., csütörtök

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Philomena c. filmben néhány visszaemlékezés eredeti videókból lett kiválogatva. Van olyan is benne, amit a film kedvéért vettek fel, de olyan is, ami valódi emlék a hölgy igazi fiáról.

Tudtad?

A Lego-kaland című filmben minden, amit látunk, LEGO-ból van. Beleértve a tüzet, vizet, füstöt, a robbantásokat és a lézerkardot is.

Tudtad?

Matthew McConaughey improvizál a A Wall Street farkasa c. filmben, amikor dudorászik és közben ütögeti a mellkasát. A filmben egyébként rengeteg rögtönzés van a párbeszédeknél.

Tudtad?

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger-kalózai, a Bad Boys, a CSI és még számtalan szupersikerű film meg tévésorozat producere ezúttal a Távozz tőlem, Sátán! c. produkciójával bizonyítja, hogy minden műfajból ki tudja hozni a legjobbat.

Tudtad?

Miguel Ferrer az 1987-es és a 2014-es Robotzsaruban is szerepel.

Kommentek