Filmek a hangulatodra szabva

Csak Ön után!

12+ karika
Apres vous

Mesterszám

6.610 - -
 

Szerintem

Ha férfi barátságról esik szó, akkor mindig olyan klasszikus példák jutnak eszünkbe, mint a katonaság, ahol két derék kiskatona küzd a merev bajszú őrmesterrel, mint ahogyan azt Galamb tette, védve a hülye Krétát Az előretolt helyőrségben.
Bár Antoine és Louis kapcsolata nem éppen mondható ilyen klasszikus példának, a „bajtársiasság”, ahol az erős a gyengébb védelmére kel, épp úgy megtalálható benne.
Antoine, aki főpincér egy előkelő étteremben, igazi munkamániás fazon. Ha megkérdezik tőle milyen napod volt, akkor teríték alapján ítéli meg, vajon aznap érdemes volt-e a napnak felkelnie.
Louis ezzel szemben igazi díszpéldánya a tehetetlen, élhetetlen és paranoiás alaknak. A leghosszabb munkaviszonya életében talán két nap volt, nem szereti az embereket, fél, ha sokan vannak körülötte, fényes nappal 10 méter a maximum, amit képes az utcán megtenni. Ráadásul súlyos szerelmi bánatából kifolyólag már a reggeli ébredés is elviselhetetlen terheket ró rá.
Véletlen találkozásuk egy parkban esik meg egy hatalmas fa alatt, amire Louis egy vastag kötelet erősít egyértelmű szándékkal. Lába alatt a bőröndje, kezében jelenlegi életének értelme: egy üveg bor. Amikor az utolsó korty is lecsúszik a torkán, úgy dönt, lelép a világot jelentő bőröndről. Ekkor érkezik Antoine, aki megakadályozza őt balga tervének véghezvitelében. Persze az eltökélt függeszkedő egyáltalán nem hálás ezért, sőt! Előbb ordítozva próbálja rábírni megmentőjét, hogy hagyja békén, majd drasztikusabb eszközökhöz nyúlva a hajhúzás, majd végső elkeseredésében az orrcsavarás oviban bevált módszerét alkalmazza. Antoine-nak azonban a kegyetlen megpróbáltatások közepette is sikerül végül leszednie a tiltakozó Louis-t. Már szaladna is tovább, de még felteszi a sorsdöntő kérdést neki: „Van hol aludnia?” Hát bizony nincs, így aztán Antoine magával viszi, és ezzel lezárul mindkettejük addigi sivár élete…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Tudtad?

Behálózva filmbaki: Claudia nadrágja hirtelen kék farmerről fekete leggings-re változik, amikor találkozik Martinnal a kikötőben.

Tudtad?

A Szexvideó forgatása közben a stáb a Matek alapfokon munkacímet használta, mivel a film eredeti címe több forgatási helyszínen is erős megrökönyödést keltett volna.

Kommentek