Filmek a hangulatodra szabva

Mátrix – Forradalmak

16+ karika
The Matrix Revolutions

Mesterszám

6.010 6.7 5.2
349 706 vélemény alapján

Szerintem

Az elmúlt évek legnagyobb hatású, legsikeresebb filmje, a Mátrix, amely legalább úgy változtatta meg az ezredforduló filmgyártását, ahogy a 80-as, 90-es évekét a Terminátor, két új részében folytatja és zárja le a párhuzamos világok igazságára rádöbbenő Neo (Keanu Reeves) történetét. A következő részek eseményeit az alkotók szigorúan titokban tartják, de a kiszivárgott hírek alapján annyi már biztosnak látszik, hogy az újabb részekben újabb, még különösebb látvány várja nézőit, az akció gyorsabb, hihetetlenebb és izgalmasabb lesz. A majd kétéves forgatás idején két film készült el, amelyek – természetesen szintén formabontó módon – csupán hat hónap különbséggel kerülnek a mozikba.

Vetítések (tv)

Vasárnap
  • Viasat3 - 06.16. 21:00

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Tudtad?

Godzilla taraja a feje búbjától a farka hegyéig 89 hegyes részből áll.

Tudtad?

Először majdnem Martin Scorsese rendezte a Téli mesét, de később meghátrált és kijelentette: "Ezt képtelenség megfilmesíteni!"

Tudtad?

A Prince Avalanche - Texas hercege forgatása mindössze 16 napot vett igénybe.

Tudtad?

A részeg pilóta a Walter Mitty titkos élete c. filmben azzal viccelődik, hogy "Grönlandon kábé 8 ember van összesen". Amikor Walter elmegy oda, valóban 8 különböző embert láthatunk a szigeten.

Kommentek