Filmek a hangulatodra szabva

Mátrix – Újratöltve

16+ karika
The Matrix Reloaded

Mesterszám

7.210 7.2 -
404 630 vélemény alapján

Szerintem

A szenzációs Mátrix-trilógia második része: Neo és Trinity csatlakoznak Morpheushoz a Zionba vezető útján. Zion az utolsó szabad emberek lakta kolónia, ahol Neóra megváltóként tekintenek. Neo és Trinity szerelme itt talán megvalósulhat, de útra kell ismét kelniük, hogy küldetésüket beteljesítsék. Neo visszatér a Mátrixba és felkeresi az orákulumot, aki elmondja neki, hogy csak akkor mentheti meg az emberiséget, ha eljut a Forráshoz. Azonban csak a Kulcskészítő segítségével érheti el, ami egy program, amit egy másik, az egyik legrégebbi program tart fogva: Merovingin. A Mátrixban természetesen már várták Neo felbukkanását. Smith ügynök készen áll, hogy újra megküzdjön régi ellenfelével. Sőt, nem is egyetlen Smith ügynök, hanem megszámlálhatatlan...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Salvo története egy sematikus gengszterfilmet idéz, de a filmet máris kikiáltották az olasz és európai filmtörténelem egy meghatározó alkotásává, amely új alapokra helyezi a művészfilm jelenkori felfogását.

Tudtad?

A Viharsarok stábjában több pályakezdő is dolgozott, például Kalicz Klára jelmeztervező és Takács Nóra látványtervező.

Tudtad?

Kenneth Branagh játszott már brit, német, ausztrál és amerikai karakterek szerepében, de ez az első, hogy orosz szereplőt alakít a Jack Ryan: Árnyékügynök c. filmben.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

A Halálos mélységben Aksel Hennie (Petter) autóbalesete nem egészen úgy volt leírva a forgatókönyvben, ahogy végül történt: A Jeep azért borult fel, mert a színész túl éles kanyart vett vele. Bizony, nem egy kaszkadőr borult.

Kommentek