Filmek a hangulatodra szabva

Most és mindörökké

 karika
Ora e per sempre

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

1949. május 4-én a négy hazai bajnokságon győztes torinói futballcsapat Portugáliából hazatérőben repülőszerencsétlenség áldozata lett. Ezzel kezdetét vette egy, a mai napig élő mítosz. Az egyik öreg Torinó-drukker, Mario Motta fia, Valentino (aki a "nagy Torino" legendás játékosa, Valentino Mazzola emlékére kapta szüleitől ezt a nevet) egy könyvkiadó állandóan elfoglalt igazgatója. Nincs túl sok ideje sem az apja emlékeivel, sem a fiával foglalkozni. Apja halála azonban ráébreszti a múlt, a mítoszok és a körülötte élő emberek fontosságára. A film az olasz futball egyik legendás korszaka mellett Mario Motta és angol származású felesége szerelmének történetét is felidézi.

olasz film 2003,
színes filmdráma
Hossz: 108 perc
Korhatár: év

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Először majdnem Martin Scorsese rendezte a Téli mesét, de később meghátrált és kijelentette: "Ezt képtelenség megfilmesíteni!"

Tudtad?

Egy Airbus A330-300 típusú repülőgéppel forgatták a Non-stop című filmet.

Tudtad?

Christopher Nolan, miután befejezte a A sötét lovag: Felemelkedés című filmjét, szemmel tartotta a Transcendens forgatását, ugyanis meggyőződése volt, hogy ez a produkció lesz Wally Pfister's debütálása rendezőként.

Tudtad?

A Vérkötelék Guillaume Canet rendező első angolul készült filmje.

Tudtad?

A Gyermekeink című film képviselte Belgiumot 2013-as Oscar díjátadón "A legjobb külföldi film" kategóriában.

Kommentek