Filmek a hangulatodra szabva

Se ördög, se angyal

16+ karika
Ni pour, ni contre (bien au contraire)

Mesterszám

6.410 6.5 -
1 589 vélemény alapján

Szerintem

Caty szolid fiatal, párizsi nő, kameraman a televíziónál. Nincsenek nagy ambíciói, nem töri magát a jó munkákért, kötelességtudóan megy forgatni, ha küldik. Egyedül él lakótelepi lakásában, magányos és boldogtalan.

Egyik nap riportot vesz föl egy call-gril-lel, s az elegáns prostituált összeismerteti egy vérprofi, alvilági gengszterrel, Jean-nal. Jean megbízza, hogy vegye föl az egyik betörését videóra. Caty, minden viszolygása ellenére, a pénz miatt, elvállalja a munkát. Jean és bandája brutális módon likvidál egy konkurens csoportot. Caty hősiesen elvégzi a rábízott feladatot, s bár az akció végén összeroppan, mégis kapcsolatban marad a veszélyes bűnözőkkel. Jean személyisége, életvitele egyre jobban rabul ejti Catyt, aki apránként beépül a csapatba, s egyik rablást a másik után követi el a férfiakkal.
A rablások közt élvezi újdonsült gengszter barátainak luxus szórakozásait, az elegáns éttermeket, szállodákat, tengerparti kiruccanásokat. Új világ tárul föl a szelíd, puritán lány előtt, s megmagyarázhatatlan, ambivalens vonzalom ébred benne Jean iránt.
Jean nagy bulira készül. Egy Párizs környéki, erődítményszerűen fölépített és védett pénzintézmény széfjét akarja kifosztani a csapattal. Ha az akció sikerül, egész további életüket megváltoztató, óriási összeg üti a markukat.

Catynek fontos szerep jut az akcióban. Egy érzékien kihívó, elegáns luxus kurvát kell eljátszania, aki elcsábítja a pénzintézet igazgatóját, majd hatástalanítja a biztonsági berendezést.

Az akciót végrehajtják, Caty kénytelen megölni az igazgatót, Jeanék egy őrt ölnek meg. Menekülésük közben felbőgnek a rendőrautók szirénái, s rádöbbennek, hogy be vannak kerítve ...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Dolma Lányai olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek.

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.

Tudtad?

A Kavarás című filmben megjelenik Adam és Drew Az 50 első randi cimű filmjéből már ismert Tízmásodperces Tom, és elismétli jellegzetes bemutatkozását: Heló, Tom vagyok!

Tudtad?

Chloë Grace Moretz is meghallgatásra került Jean Fordham szerepéért az Augusztus Oklahomában című filmben, de veszített Abigail Breslinnel szemben.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Kommentek