Filmek a hangulatodra szabva

Tapló Télapó

16+ karika
Bad Santa

Mesterszám

7.110 7.1 6.6
104 871 vélemény alapján

Szerintem

A Mikulás soha nem jön ki a sodrából. A Mikulás nem vágja kupán azokat a gyerekeket, akik belerúgnak. A Mikulás nem dönt be három whiskyt ebéd ürügyén. A Mikulás minőségi dezodort használ és csak ritkán vizel be. Ám ezúttal a hagyományos karácsonyi hangulat helyett valami egészen más várja a nézőt, egy olyan Mikulás szellemesen fordulatos és már-már megbotránkoztató történetével, aki annyira rossz, hogy gonoszsága szinte mulattató.

Willie T. Stokes kiégett lelkű lumpen fickó, aki áruházi Mikulásnak öltözve csak úgy ontja magából a sziporkázóan szellemes benyögéseket, miközben egyszerűen képtelen a civilizált viselkedésre. A Mikulás piros köpenye alatt - ami egyébként is úgy lóg rajta, mint tehénen a gatya -, Willie személyében valójában egy kasszafúró bújik meg, akinek minden évben van egy nagy fogása – Karácsony este. Amikor a vásárlók már hazamentek a bevásárló központból, ez a Mikulás, no meg a találékony és ügyes Manó – Willie bűntársa, a törpe növésű Marcus – feltörik az áruház széfjét, és odébbállnak a saját kis ünnepi ˝meglepetésükkel˝.

A Mikulás és kis segítőtársa ez évi zsákmányát veszély fenyegeti, egy idegesítő üzletvezető, egy dolgához nagyon is értő bolti detektív, egy dögös Mikulás-rajongó és egy ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében. Ez a srác úgy dönt, hogy Willie – legyen bár annyira részeges, csípős nyelvű és megátalkodott, mint amilyennek látszik – az igazi Mikulás, akit már olyan régen keres. És ha a dolgok így állnak, ki tudja, a Mikulás akár meg is próbálhat jó útra térni...

Vetítések (tv)

Hétfő
  • Cinemax - 05.27. 18:25
Kedd
  • Cinemax - 05.28. 09:00

Tudtad?

A részeg pilóta a Walter Mitty titkos élete c. filmben azzal viccelődik, hogy "Grönlandon kábé 8 ember van összesen". Amikor Walter elmegy oda, valóban 8 különböző embert láthatunk a szigeten.

Tudtad?

Taylor Schilling kiütötte Abbie Cornish-t és Katie Cassidy-t a Szerencsecsillag női főszerepéből.

Tudtad?

Eredetileg Mila Kunis játszotta volna Jackie Kennedy-t, Liam Neeson pedig Lyndon B. Johnson amerikai elnök szerepét kapta volna A komornyik című filmben.

Tudtad?

A Végtelen szerelem az 1981-es azonos nevű film remake-je.

Tudtad?

A Frank című film főhősét alkotói Chris Sievey brit komikus Frank Sidebottom néven ismert karaktere alapján dolgozták ki.

Kommentek