Filmek a hangulatodra szabva

A mandzsúriai jelölt

18+ karika
The Manchurian Candidate

Mesterszám

6.410 6.6 -
83 791 vélemény alapján

Szerintem

Bennett Marco, az amerikai hadsereg őrnagya nem tud aludni éjszaka... és nem is akar. Napközben lelkesítő beszédeket tart a kuvaiti sivatagban a szakaszát ért támadásról, és Raymond Shaw őrmester hőstetteiről, aki Becsületrendet kapott, amiért megmentette Marco embereit. Ám éjszaka Marco álomszerű emlékei a sivatagról vészjóslóakká, félelmetesekké válnak. És Marco azon is töpreng, hogy a két katona, akik elestek a tűzpárbajban, vajon nem sötétebb véget értek-e, és hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi.
Amikor Shaw anyjának, a szenátorasszonynak nyomására bekerül a politikai porondra mint biztos befutó alelnökjelölt, Marco rákényszerül, hogy növekvő gyanakvására hallgatva cselekedjen. A hadsereg tisztjei megkérdőjelezik épelméjűségét, de miközben a biztonsági erők egyre szorosabbra fonják Shaw körül a hálót, egyre közelebb kerül az elképzelhetetlen, döbbenetes igazsághoz...
Ahogy egy egész nemzet figyeli az elnökválasztási kampány végkimenetelét, egy katona azért küzd, hogy feltárja a mögötte húzódó konspirációt, amely magát a demokráciát akarja elpusztítani.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A beavatott készítői a "Catbird" álcímet használták a köztereken, nyilvános helyszíneken forgatott jeleneteknél.

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Tudtad?

Jude Law a Dom Hemingway c. filmben játszott szerepéért, Dom karakteréért több mint 13 kilót hízott.

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Tudtad?

A Filmalap a Viharsarok forgatókönyvének fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását pedig 60 millió forinttal támogatta.

Kommentek