Filmek a hangulatodra szabva

Maradj!

16+ karika
Stay

Mesterszám

7.010 6.9 -
57 971 vélemény alapján

Szerintem

A halált és az életet egy vékony sáv választja el: senkiföldje, mégis vannak lakói. De erre vagy arra, mind hamar elhagyják ezt a vidéket.
Egy zavart, különös fiatalember bejelenti pszichológusának, hogy három nap múlva, pontosan kijelölt helyen és időben megöli magát.
A pszichológus elindul, hogy megtalálja, és megmentse betegét. A nagyváros azonban magába szippantja, ő egyre különösebb helyekre jut, egyre lehetetlenebb dolgok történnek vele. Amikor nekivágott életmentő akciójának, még azt hitte, hogy a normalitást képviseli az őrülettel szemben. De az őrület mindenütt ott van körülötte, már nem biztos semmiben. És nemcsak a srácot kell megmentenie; a felesége, aki egykor, egy öngyilkossági kísérlet miatt a betege volt, úgy tűnik, szintén segítségre szorul.
De talán nem is őrület ez. Talán csak az élet utáni világ működik egészen más szabályok szerint...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

A Bérgavallér azon ritka filmek közé tartozik, amelyekben szerepel Woody Allen, de nem ő volt a rendező.

Tudtad?

Eredetileg Nicole Kidman kapta volna Mrs. H szerepét A nimfomániás című filmben, de különböző konfliktusok miatt kikerült a produkcióból.

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Kommentek