Filmek a hangulatodra szabva

Románc és cigaretta

16+ karika
Romance & Cigarettes

Mesterszám

6.010 6.3 -
9 829 vélemény alapján

Szerintem

A film a mindennapok emberének zenés love story-ja. Nick egy New York-i öntödében dolgozik, feleségével, a határozott, de gyengéd Kitty-vel három lánygyermeket neveltek fel. A férfi titokban forró affért folytat a tűzvörös hajú Tulával. Mikor a felesége rajtakapja őket, s Tula döntéskényszer elé állítja őt, Nick hirtelenjében nem tudja, melyik ösztönére hallgasson. A szíve azt diktálja, hogy minél előbb találjon vissza a családjához, amíg nem késő.

A lehető legváltozatosabb elődök által inspirált romantikus kalandban – Charles Bukowski ugyanúgy hatással volt rá, mint a Szívtiprók – közelmúlt korunk legjellegzetesebb dalai csendülnek fel: többek között James Brown, Janis Joplin, Engelbert Humperdinck, Tom Jones és Bruce Spiringsteen szerzeményei, melyek lángra lobbantják a karakterek vágyait és álmait. Mikor a helyzet úgy kívánja, a szereplők dalra fakadnak – néha saját, néha kölcsönzött hangon –, s ezzel a zene menthetetlenül kiszabadul a tudatalattiból…

A régi nagy slágerek, banálisak és kevésbé banálisak, mind-mind szívből szólnak – a megcsalt feleség fájdalmas kitörése, a kidobott férj és a rendőrök kórusa, a nagylány és vőlegényének rock bandája, és a szerető forró magánszáma. A néző néha nem is tudja, meghatódjon-e vagy röhögjön… de garantáltan jól szórakozik!

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A hobbit: Smaug pusztaságának forgatásán Ian Holm és Christopher Lee jeleneteit a londoni Pinewood Studióban vették fel a színészek egészségügyi okaira hivatkozva, ezen felül egyikőjük sem volt hajlandó Új-Zélandra repülni.

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Tudtad?

Chris Evans és Scarlett Johansson együtt írtak néhány közös párbeszédet az Amerika kapitány - A tél katonája című filmben.

Tudtad?

2012 májusában Sally Hawkinst egyéb kötelezettségei miatt Olivia Williamsre cserélték a Mars - Az utolsó napok c. filmben.

Tudtad?

Jared Leto a Mielőtt meghaltam forgatása alatt végig Rayon szerepében maradt. Mikor elment bevásárolni, kapott is emiatt néhány csodálkozó és furcsa tekintetet az utcán és a boltban.

Kommentek