Filmek a hangulatodra szabva

A cunami után

12+ karika
Tsunami, the aftermath

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

2004. december 26-án tenger alatti földrengés rázta meg az óceánt, kétszáznegyven kilométerre Szumátra szigetétől. A közel tíz percig tartó rengések ereje akkora volt, hogy a Föld forgását is felgyorsította. Húsz perccel később húsz méter magas víztömeg árasztotta el az indonéz szigetvilágot. Órákkal azután Dél-Kelet Ázsia partjait söpörte végig a cunami, sőt, még Afrika keleti partjain is pusztított. Thaiföldön a parttól több mint két kilométerre hatolt be és tíz méter magas hullámokkal zúdult vissza. Sri Lankán és Indiában megtizedelte a tengerparti közösségeket. Több mint 225 ezer ember halt meg.

amerikai-angol film 2006,
színes filmdráma
Hossz: 186 perc
Korhatár: 12 év

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Tudtad?

A Lány kilenc parókával Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült.

Tudtad?

Christian Bale-nek sikerült valóban felvennie karaktere legjellemzőbb vonásait: 18 kilóval kövérebb, nehezen mozgó, átfésült hajú fickó vált belőle az Amerikai botrány című film erejéig.

Tudtad?

Jared Leto a Mielőtt meghaltam forgatása alatt végig Rayon szerepében maradt. Mikor elment bevásárolni, kapott is emiatt néhány csodálkozó és furcsa tekintetet az utcán és a boltban.

Tudtad?

Matthew McConaughey improvizál a A Wall Street farkasa c. filmben, amikor dudorászik és közben ütögeti a mellkasát. A filmben egyébként rengeteg rögtönzés van a párbeszédeknél.

Kommentek