Filmek a hangulatodra szabva

A Faun labirintusa

16+ karika
El laberinto del Fauno

Mesterszám

6.910 8.2 5.5
439 946 vélemény alapján

Szerintem

Spanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Carmen kislányával, Oféliával új férjéhez, a hideg, kegyetlen és autoriter Vidal kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál. Ofélia nem szenvedheti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán - védelmezője és vezetője - egy mesebeli figura, meggyőzi arról, hogy ő valójában egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője. Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel.
Az izgalmas és lenyűgöző képi világú film 3 Oscar-díja mellett az Amerikai Filmakadémia Fantasztikus filmek számára rendezett versenyében elnyerte e legjobb külföldi filmnek járó díjat és a BAFTA legjobb filmnek járó díját is.

Kritika


Kiszivárgott Del Toro új horrojának egy jelenete

Guillermo Del Toro, a Faun labirintusa és a Hellboy rendezője, ezúttal producerként vett részt az ember-állat kísérleteket végző, őrült tudós tematikájú filmben.

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

A Faun labirintusa

Átirányítás ide:

Doug Jones

Doug Jones (Indianapolis, Indiana, USA, 1960. május 24. –) amerikai színész. Mivel kígyóemberként már bizonyította tehetségét szokatlan mozgások kivételezésében, sokszor nem emberi szerepeket játszik, például fantasyfilmekben. Az erős smink miatt gyakran már nem is lehet felismerni. Ilyen szerepek Abe Sapien a Hellboy-filmekből, vagy a címszereplő faun és a Sápadt Ember a Faun labirintusa című filmben.

Guillermo Del Toro

Redirect to:

Ivana Baquero

Ivana Baquero Macías (born 11 June 1994) is a Spanish actress. At the age of 11, she was chosen by director Guillermo del Toro to star as Ofelia in Pan's Labyrinth, for which she won critical acclaim and the Goya Award for Best New Actress. In 2015, she was cast as Eretria in the television series The Shannara Chronicles.

Ivana Baquero

Ivana was born on June 11th, 1994, in Barcelona, Spain. She graduated High School at The American School of Barcelona in 2012. She got her big break in 2006 when Guillermo Del Toro cast her as the lead in his critically acclaimed fantasy thriller "Pan's Labyrinth." The role of Ofelia was originally intended for an eight-year-old girl, but the script was altered to accommodate Ivana (who was eleven at the time) due to her outstanding audition. Ivana was awarded the 2007 Goya Award for Best New Actress for her performance in "Pan's Labyrinth." In addition to her Goya Award, she received various awards including the Award for Best Newcomer by the Union of Spanish Actors, the Saturn Award for Best Performance by a Young Actor and the Imagen Award for Best Actress. Before receiving great acclaim in "Pan's Labyrinth," Ivana had already appeared in a number of films. The most notable of these films were "Fragile" with Calista Flockhart and "Romasanta" alongside Julian Sands, both of which were supporting roles when she was only 9 and 10 years old. Ivana played her first American role in the feature film "The New Daughter," where she starred opposite Kevin Costner. In 2015, she shot in New Zealand MTV's television series "The Shannara Chronicles"- a story based on Terry Brook's bestselling novel "The Elfstones of Shannara." While she is fully dedicated to her acting carrier, she is also undertaking Law studies.

Labirintus

A szó eredetére vonatkozóan két elmélet létezik. Óegyiptomi eredet: Lope-ro-hunit – a Tóparti Templom, III. Amenemhat halotti temploma, amelyet Hérodotosz keresett fel. Görög eredet: a labrysz szóból, amely a kétélű harci balta neve, és a minószi kultúrához tartozó alakos ábrázolások gyakori eleme. A labirintus (görögül: λαβύρινθος labyrinthos) vagy labürinthosz a klasszikus görög mitológia szerint szobákból és folyosókból álló áthatolhatatlan építmény, amelyet Minósz, krétai király parancsára Daidalosz, a legendás hírű ezermester készített a knósszoszi királyi palotában. A király ide zárta Minótauroszt, az ember testű, bikafejű szörnyet, akit Thészeusz, Athén hercege a krétai királylány, Ariadné segítségével legyőzött. Minósz király leánya egy gombolyagot adott Thészeusznak, aki miután megküzdött a szörnnyel és végzett vele, a fonalat visszafelé követve kijutott a labirintusból. Daidalosz a labirintus megépítése után a magának készített viaszszárnyak segítségével menekült ki a szövevényes építményből, majd fiával Ikarosszal együtt Kréta szigetéről.[1] A legendabeli labirintus neve, az ókori Görögországban, elsősorban Kréta szigetén kiteljesedett bikakultusz szertartásainál használatos szakrális, kettős bárd a labürosz nevéből ered. A labirintus 5000 éves szimbólum, amely eredetileg a temetkezésekhez, a halottak kultuszához kapcsolódott, majd a halálból való újjászületés jelképeként mint belső út–beavatási út, mitikus jelentést hordozott és a termékenységkultuszok részévé vált. A középkorban spirituális értelmezése került előtérbe, a bűnbánat és az üdvözülés útját szimbolizálta. Később talizmán lett belőle, mulatságok és táncok színhelye, majd díszítőelemmé és játékszerré egyszerűsödött.

Tudtad?

Habár Felicity Jones középiskolás tinilányt alakít a Kísértés c. filmben, valójában 28 éves volt a forgatás alatt, a film megjelenésekor pedig 30.

Tudtad?

Sebastian Stan az Amerika kapitány - A tél katonája forgatása alatt sokszor fel alá járkált és hadonászott egy műanyag késsel, hogy minél természetesebbek legyenek mozdulatai.

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Tudtad?

A Pinokkió 2012.-ben készült feldolgozásában a több mint egy évszázados mese visszatért a lehető legközelebb ahhoz, ahonnan kiindult.

Tudtad?

Amikor Sellars a Robotzsaru c. filmben megnézi a robot-géptestet, láthatjuk, hogy az ugyan az, mint a Robotzsaru 1987-es változatában. Ott javasolja, hogy lehetne kicsit "katonásabb", és legyen inkább fekete. Így hozták létre a 2014-es film főhősének testét.

Kommentek