Filmek a hangulatodra szabva

Fél Nelson

12+ karika
Half Nelson

Mesterszám

7.810 7.3 -
68 532 vélemény alapján

Szerintem

Dan Dunne-t a boldogtalanság üldözi a drogok világába, és bár függőségét ügyesen rejtegeti kollégái előtt, egy diákja egyszer véletlenül rajtakapja őt. Ezután furcsa, cinkos barátság alakul ki a kis Drey és tanára között, és ez a minden műviségtől mentes kapcsolat adja a Fél Nelson színe-javát.

amerikai film 2006,
színes filmdráma
Hossz: 106 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2008. 09. 18., csütörtök

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Hans Petter Moland rendező Az eltűnés sorrendjében c. filmben harmadik alkalommal dolgozik együtt a skandináv film egyik legelismertebb színészével, Stellan Skarsgard-dal (Dogville, Melankólia, A nimfomániás), akinek mások mellett Bruno Ganz az egyik legismertebb színészpartnere a filmben.

Tudtad?

Matthew McConaughey 21,5 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam főszerepéért, ugyanis AIDS-es beteget kell alakítania. Meglehetősen hiteles lett, csont és bőr maradt belőle.

Tudtad?

A Szörny mentőakció a Rainmaker Entertainment első filmje, ami mozikba került, ráadásul 3D-ben.

Tudtad?

Michael Fassbendert a Frank című filmben tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész szürreális alakításában énektudását is megcsillogtatja.

Tudtad?

A nimfomániás a harmadik része Lars Von Trier "Depresszió-trilógiájának", melynek első része az Antikrisztus, második a Melankólia (2011). Mindhárom film Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült.

Kommentek