Filmek a hangulatodra szabva

Flandria

18+ karika
Flanders

Mesterszám

7.910 - -
 

Szerintem

A tanyavilág sivár egyhangúságában fogant történet helyszíne az észak-franciaországi Flandria. Fiatal hősünk, Demester, az ottani emberekhez hasonlóan, a földművelésen kívül nem sokat tud az életről. Szánt, vet, enni ad az állatnak, és olykor a bokorban ráfordul a szemrevaló Barbe-ra, hogy szenvtelenül elvégezzék szükségüket. Egy napon behívót kapnak a környék legényei, köztük Demester is. A beszűkült érzelemvilágú fiúkból kitör az agresszió, a kegyetlenség. Az állapotos Barbe és a poklokat megjárt Demester mint két idegen találkoznak újra…
Bruno Dumont cannes-i nagydíjas filmje, erős, realisztikus képeivel megrendítő élmény a művészfilmek kedvelőinek.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus bosszúfilmet a kultikus ausztrál Mad Max ihlette.

Tudtad?

Kellan Lutz, amikor megkapta a Herkules legendája főszerepét, testalkatilag minél nagyobb akart lenni, de a rendező azt mondta neki: "Inkább a kockás hasadat emeljük ki még jobban!"

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.

Tudtad?

Christian Bale-nek sikerült valóban felvennie karaktere legjellemzőbb vonásait: 18 kilóval kövérebb, nehezen mozgó, átfésült hajú fickó vált belőle az Amerikai botrány című film erejéig.

Tudtad?

Az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben a rendezők igyekeztek minél kevesebb effektet használni és minimalizálni a CGI technikát is.

Kommentek