Filmek a hangulatodra szabva

Hogyan éltem túl a világvégét

12+ karika
Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii

Mesterszám

7.210 7.3 -
2 563 vélemény alapján

Szerintem

Ceaucescu Romániája egy kisgyerek és egy kamaszlány szemével. „Ezt a filmet mindenkinek látnia kell, aki túlélte a Ceaucescu érát!" - mondta egy filmkritikus a 2006-os Cannes-i Filmfesztiválon. A film a legapróbb részletekig korhűen jeleníti meg a diktatúra reménytelen, pokoli mindennapjait.
A film főhősét alakító színésznő, Dorotheea Petre 2006-ban méltán kapta meg a Cannes-i Filmfesztivál „Un Certain Regard" szekciójában a legjobb színésznőnek járó díjat. Catalin Mitulescu, a rendező pedig két évvel korábban, 2004-ben nyerte el a Cannes-i Arany Pálmát „Trafic" című rövidfilmjéért.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmet a mozikban a "francia Boratként" is emlegetik, mivel a „Borat” legjobb pillanatait idézi, némi franciás sármmal.

Tudtad?

Kate Winslet már öt hónapos terhes volt, amikor A beavatottat forgatták. Habár csak négy hétig kellett a kamerák előtt lennie, egy idő után a teljes alakos felvételeken iPaddel és mappákkal takarta el egyre növekvő pocakját.

Tudtad?

A Csajkeverők forgatókönyvet is jegyző Tom Gormican szándéka egy olyan romantikus vígjáték elkészítése volt, amely elsősorban a férfiak szemszögéből ábrázolja az ismerős helyzeteket.

Tudtad?

Jared Leto 13 és fél kilót fogyott a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért, amiért meg is kapta a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Tudtad?

A Lucy lett az első olyan felnőtt korhatáros film, melynél (részben) IMAX technológiát használtak a forgatás során.

Kommentek