Filmek a hangulatodra szabva

9 – A szám hatalma

16+ karika
The Nines

Mesterszám

6.410 6.4 -
28 354 vélemény alapján

Szerintem

A film három történetet mesél el, melyekben ugyanazokkal az emberekkel találkozhatunk. A rab (The Prisoner) egy bajba jutott tévésztár történetét meséli el, aki házi őrizet alá kerül. Sajtóreferense és szomszédnője jelenti az egyetlen kapcsolatot számára a külvilággal. A Valóságshow (Reality Television) színfalak mögött videóra emlékeztet, amelyben egy internetes reality show kulisszatitkaira kapunk rálátást. A Tudás (Knowing) középpontjában egy elismert videójáték-designer és családja áll, akiknek autója lerobban egy erdő középen. A film lényegére a három rész összekapcsolása adja meg a választ.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A rendező szerette volna megtartani Sam Witwicky (Shia LaBeouf) karakterét, de a filmstúdió mindenképp új férfi főszereplőt akart a Transformers: A kihalás kora című filmbe.

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Tudtad?

A Pulykaland egyik jelenetében egy falusi lakos dinamittal dobja meg a pulykákat. A dinamitot azonban csak 1867-ben találták fel, azaz 250 évvel később.

Tudtad?

Az olasz Oscar-nak hívott David di Donatello-díjon 12 kategóriában – köztük a legjobb film – jelölték a Éljen a szabadság!-ot, amely egyszerre pezsdítő és rendkívül aktuális vígjáték 2014-ben.

Tudtad?

Tilda Swinton órákat ült a sminkszékben, hogy eljátszhassa a 84 éves Madame D.-t A Grand Budapest Hotel című filmben.

Kommentek