Filmek a hangulatodra szabva

9 – A szám hatalma

16+ karika
The Nines

Mesterszám

6.410 6.4 -
28 354 vélemény alapján

Szerintem

A film három történetet mesél el, melyekben ugyanazokkal az emberekkel találkozhatunk. A rab (The Prisoner) egy bajba jutott tévésztár történetét meséli el, aki házi őrizet alá kerül. Sajtóreferense és szomszédnője jelenti az egyetlen kapcsolatot számára a külvilággal. A Valóságshow (Reality Television) színfalak mögött videóra emlékeztet, amelyben egy internetes reality show kulisszatitkaira kapunk rálátást. A Tudás (Knowing) középpontjában egy elismert videójáték-designer és családja áll, akiknek autója lerobban egy erdő középen. A film lényegére a három rész összekapcsolása adja meg a választ.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk főszerepeit, James és Ben karakterét eredetileg Dwayne Johnson-nak és Ryan Reynolds-nak szánták.

Tudtad?

Az Üstökös a Mumin-völgy fölött című film első finn nyelvű változatában elírták Tove Jansson regényének címét, finnül két szinonímát egymás mellé téve, Üstökös és üstökös névre keresztelték így a filmet, később persze ezt korrigálták.

Tudtad?

A 47 Ronin c. film a hetedik adaptációja egy japán népmesének. Feldolgozták már Genroku Chûshingura (1941), Chûshingura (1958), Chûshingura (1962), Akô-jô danzetsu (1978), Shijûshichinin no shikaku (1994) és Saigo no Chûshingura (2010) címen is, de ez a történet első hollywood-i megfilmesítése.

Tudtad?

A Galaxis őrzői című Marvel képregényadaptációban Groot eredeti hangját Vin Diesel, Rocket hangját pedig Bradley Cooper adta a produkcióhoz.

Tudtad?

Ágh István Huszárik Zoltán filmjeinek titkáról: "Stílusa egységes, mert mindig a halálba futó életről szól. Cselekménytelen, mert a lélek történetét kutatja, akár a költészet, képzőművészet és a zene. A motívumok eltűnnek és felbukkannak egyre tragikusabban; megunhatatlanok, mint a tenger, zöld rét és élet."

Kommentek