Filmek a hangulatodra szabva

A nagy kiárusítás

12+ karika
Der Grosse Ausverkauf

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A privatizáció - a manilai Mindának, a sowetói Bonganinak és a brightoni Simonnak - nem csak elvont fogalom, hanem valóságos fenyegetés, amellyel nap mint nap szembenéznek.
Epizódokból építkező dokumentumfilmjében Florian Opitz a privatizáció - amelyet gyakran olyan intézmények kényszerítenek ki mint a Világbank vagy a Nemzetközi Monetáris Alap - egyes embereket érintő következményeit vizsgálja a föld különböző pontjain. Az egymásba kapcsolódó történeteket a privatizációkért felelős ˝másik oldal˝ megszólalásai és olyan szakértők kommentárjai ellenpontozzák mint a Nobel-díjas Joseph Stiglitz, aki átállt a vesztesek oldalára.

német film 2007,
színes dokumentumfilm
Hossz: 94 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2008. 01. 17., csütörtök

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az Adéle élete forgatásakor a stábban nem volt sem fodrász, sem sminkes. A film nagy részében pedig a főszereplő színésznőknek egyenesen tilos volt sminket viselniük.

Tudtad?

A rendező szerette volna megtartani Sam Witwicky (Shia LaBeouf) karakterét, de a filmstúdió mindenképp új férfi főszereplőt akart a Transformers: A kihalás kora című filmbe.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive c. filmet eredetileg 3D-ben akarták elkészíteni, de rájöttek, hogy ettől nem lesz jobb.

Tudtad?

A Dolma Lányai olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek.

Tudtad?

Kit Harington hihetetlen mértékű fizikai változáson ment keresztül a Pompeji főszerepéért. Bizony, egy gladiátornak nem lehet pocakja.

Kommentek