Filmek a hangulatodra szabva

A terror ügyvédje

12+ karika
L’Avocat de la terreur

Mesterszám

7.210 7.2 -
1 302 vélemény alapján

Szerintem

Kommunista, antikolonialista, szélsőjobboldali? Milyen meggyőződés vezérli Jacques Verges erkölcsi gondolkodását? Barbet Schroeder a történelem legsötétebb útjaira visz minket, hogy megpróbálja felfedni ennek a rejtélyes figurának a titkát. Olyan történelmi szörnyalakokat képviselt, mint a náci Klaus Barbie. Barbet Schroeder végig követi az ˝ördög ügyvédjének˝ kanyargós pályáját a jog és a politika útvesztőjében a szenvedélyeket felkorbácsoló, provokatív ügyektől a sokat vitatott terrorista szálig. A rendező eme kivételes személyiségen keresztül feltárja és behatóan megvizsgálja a ˝vak terrorizmus˝ történetét, olyan megrázó felismerésekhez juttatva a nézőt, amelyek rég elrejtett összefüggéseket lepleznek le a történelemben.

francia-német film 2007,
színes dokumentumfilm
Hossz: 135 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2008. 02. 14., csütörtök

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Monty Python forradalmasította és népszerűvé tette azt a típusú angol abszurd humort, amin azóta már generációk nőttek fel.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Tudtad?

Ganxsta Zolee egy képzeletbeli kis közép-ázsiai ország, Taplisztán elnökének szinkronhangját adja a Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmben.

Tudtad?

A Transformers: A kihalás kora a harmadik rész gigantikus chicago-i csatája után 4 évvel játszódik.

Tudtad?

Kezdetben Cate Blanchett-et szánták A futurológiai kongresszus főszerepére.

Kommentek