Filmek a hangulatodra szabva

A szerelem határai

16+ karika
The Edge of Love

Mesterszám

5.210 6.3 5.0
13 059 vélemény alapján

Szerintem

Vera egy bárban lép fel, amikor véletlenül találkozik Dylan-nel, régi szerelmével. Azonnal előjönnek a talán még el sem múlt érzelmek. A férfinak felesége van, Caitlin, aki Verában konkurenciát lát, ennek ellenére mély barátság alakul ki közöttük. Később Vera feleségül megy egy katonatiszthez. Immáron négyük sorsa összekapcsolódott: barátság, szerelem, féltékenység, gyűlölet, szenvedély, elsöprő érzelmek, hullámvölgyek, bizonytalanság, költészet mind-mind jelen vannak az életükben a II. világháború örvénylő szörnyűségei mellett…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A 47 Ronin c. film a hetedik adaptációja egy japán népmesének. Feldolgozták már Genroku Chûshingura (1941), Chûshingura (1958), Chûshingura (1962), Akô-jô danzetsu (1978), Shijûshichinin no shikaku (1994) és Saigo no Chûshingura (2010) címen is, de ez a történet első hollywood-i megfilmesítése.

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér már 2013-ban elkészült, de a Disney döntése alapján a szintén akkor készült Repcsik került hamarabb a mozik műsorára.

Tudtad?

Cédric Klapisch, a Már megint lakótársat keresünk rendezője a 2002-ben készült Lakótársat keresünk, majd az annak folytatásaként 2005-ben született Még mindig lakótársat keresünk filmeket követően ismét csábító reklámot készített a modern nagyvárosi életről.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Tudtad?

A Dolma Lányai angol-nepáli-magyar koprodukcióban készült, rendezője Miklós Ádám.

Kommentek