Filmek a hangulatodra szabva

Babylon A. D.

12+ karika
Babylon A. D.

Mesterszám

5.010 - 6.3
6 vélemény alapján

Szerintem

A veteránból lett zsoldos Toorop (Vin Diesel) elvállalja, hogy a gyönyörű Aurorát (Mélanie Thierry) Oroszországból Németországba kíséri. Arról azonban fogalma sincs, hogy a nő csak gazdatest; olyan organizmus hordozója, amellyel egy nagyhatalmú szektának világmegváltó tervei vannak. A kiégett katona kénytelen ráébredni, hogy nem csak a lány élete, de talán a világ sorsa is a kezében van…
Mathieu Kassovitz, aki A gyűlölet és a Bíbor folyók című francia filmek rendezőjeként lett világhírű, a Gothika után ismét Amerikában forgatott, és saját forgatókönyvéből, 70 millió dolláros költségvetésből készítette el új produkcióját. A Babylon A.D. olyan, ma már klasszikusnak számító tudományos-fantasztikus filmek hangulatát idézi, mint a Szárnyas fejvadász vagy Az ötödik elem.

amerikai-francia film 2008,
színes sci-fi akciófilm
Hossz: 97 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 09. 16., csütörtök Forgalmazó: Palace

Szereplők

Stáb

Kritika


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Babylon A. D.

Mathieu Kassovitz neve már önmagában garancia lehetne egy színvonalas alkotásra – a rendező azonban ezúttal kicsit túllőtt a célon. A kemény hollywoodi szabályok szerint a történet ugyanis túl hosszúra sikeredett, így kíméletlenül megvágták. Lehet, hogy érdemes lesz várni a DVD-n remélhetőleg megvásárolható rendezői változatig.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Nepál szívében él egy elkülönült női közösség, akik egyedülálló életformát választottak (Dolma Lányai).

Tudtad?

Yesim Ustaoglu, A pokol kapujában rendezőnője az egyik legjelentősebb török rendező. Korábban a Pandora szelencéjével San Sebastianban, az Utazás a napba című alkotásával Berlinben szerepelt és mindkét "A" kategóriás fesztiválon díjazták filmjeit.

Tudtad?

A Szexvideó forgatása közben a stáb a Matek alapfokon munkacímet használta, mivel a film eredeti címe több forgatási helyszínen is erős megrökönyödést keltett volna.

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Tudtad?

Matthew McConaughey 21,5 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam főszerepéért, ugyanis AIDS-es beteget kell alakítania. Meglehetősen hiteles lett, csont és bőr maradt belőle.

Kommentek