Filmek a hangulatodra szabva

Babylon A. D.

12+ karika
Babylon A. D.

Mesterszám

5.010 - 6.3
6 vélemény alapján

Szerintem

A veteránból lett zsoldos Toorop (Vin Diesel) elvállalja, hogy a gyönyörű Aurorát (Mélanie Thierry) Oroszországból Németországba kíséri. Arról azonban fogalma sincs, hogy a nő csak gazdatest; olyan organizmus hordozója, amellyel egy nagyhatalmú szektának világmegváltó tervei vannak. A kiégett katona kénytelen ráébredni, hogy nem csak a lány élete, de talán a világ sorsa is a kezében van…
Mathieu Kassovitz, aki A gyűlölet és a Bíbor folyók című francia filmek rendezőjeként lett világhírű, a Gothika után ismét Amerikában forgatott, és saját forgatókönyvéből, 70 millió dolláros költségvetésből készítette el új produkcióját. A Babylon A.D. olyan, ma már klasszikusnak számító tudományos-fantasztikus filmek hangulatát idézi, mint a Szárnyas fejvadász vagy Az ötödik elem.

amerikai-francia film 2008,
színes sci-fi akciófilm
Hossz: 97 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 09. 16., csütörtök Forgalmazó: Palace

Szereplők

Stáb

Kritika


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Babylon A. D.

Mathieu Kassovitz neve már önmagában garancia lehetne egy színvonalas alkotásra – a rendező azonban ezúttal kicsit túllőtt a célon. A kemény hollywoodi szabályok szerint a történet ugyanis túl hosszúra sikeredett, így kíméletlenül megvágták. Lehet, hogy érdemes lesz várni a DVD-n remélhetőleg megvásárolható rendezői változatig.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Hogy megelőzzék a kiszivárgó titkokat és spoilereket, az Amerika kapitány - A tél katonája cím helyett "Freezer Burn" álnevet használták a film forgatásánál.

Tudtad?

Robert Redford azért vállalta el az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben Alexander Pierce szerepét, mert unokái nagy rajongói a Marvel Studios filmjeinek.

Tudtad?

A Már megint lakótársat keresünk trilógiájának lezárásaként visszatérnek a vígjáték főhősei Xavier – Romain Duris, Martine – Audrey Tatou, Isabelle – Cécile De France és Wendy – Kelly Reilly.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

Ha a Godzilla filmhez a digitális trükköket egyetlen komputeren számították volna ki, akkor azok 445 év alatt készültek volna el: vagyis egy reneszánsz CGI-szakembernek 1570-ben kellett volna megnyomni a “render” gombot.

Kommentek