Filmek a hangulatodra szabva

Ellenállók

16+ karika
Defiance

Mesterszám

7.310 7.2 -
111 988 vélemény alapján

Szerintem

Szinte egész Európa német megszállás alatt áll 1941-ben, míg keleten Oroszország vívja élet-halál harcát. A megszállt keleti területekről zsidók tömegeit deportálják és mészárolják le a betolakodók. Miután sikerül megmenekülniük a biztos haláltól, a három Bielski testvér, Tuvia, Zus és Asael a lengyel-belorusz határvidéken lévő erdőkbe menekül. Az ellenállók között küzdenek a túlélésért. Egyre többen csatlakoznak a csapathoz, és a testvérek rádöbbennek, hogy felelősséggel tartoznak ezekért az emberekért. Az ő életük megmentésével állnak bosszút az elvesztett szeretteikért.... Nechama Tec könyvéből.

amerikai film 2008,
színes háborús film
Hossz: 131 perc
Korhatár: 16 év

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült.

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér már 2013-ban elkészült, de a Disney döntése alapján a szintén akkor készült Repcsik került hamarabb a mozik műsorára.

Tudtad?

A Csajkeverők elsőfilmes rendezője, Tom Gormican maga is a filmnek helyszínt adó New Yorkban élt szingli huszonévesként, így nem esett nehezére megragadni a nagyváros trendi fiataljainak életére jellemző pillanatokat.

Tudtad?

A Tessék mosolyogni! c. film képviselte Grúziát a 2013-as Oscar díjátadón, a Legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Eredetileg Jennifer Garner játszotta volna az ellenállhatatlan Elisabeth szerepét a Működik a kémia c. filmben, de terhessége miatt végül Olivia Wilde kapta a főszerepet.

Kommentek