Filmek a hangulatodra szabva

Külvárosi mulató

16+ karika
Faubourg 36

Mesterszám

6.210 6.6 -
2 276 vélemény alapján

Szerintem

1936 Párizsában járunk. Senki sem tudja, mit hoz a holnap: a német Harmadik Birodalom felemelkedése sokak szívében szül félelmet, Leon Blum személyében pedig egy baloldali szakszervezeti vezető lép hatalomra és teljesen felforgatja a dolgozók életét. Ezek az ügyek általában nem igazán izgatják Germain Pigoil-t (Gerard Jugnot), aki egy apró mulatót üzemeltet a Fauborg negyedben, ám a városon eluralkodó káosz az ő mindennapjaira is hatással van. A felesége, Viviane (Elisabeth Vital) megszökött a szeretőjével és arra készül, hogy magához veszi közös fiúkat, Jojo-t (Maxence Perrin), Galapiat (Bernard-Pierre Donnadieu), a lelkiismeretlen vállalkozó pedig azzal fenyegetőzik, hogy becsukatja Germain mulatóját. Milou (Clovic Cornillac), a helyi politikus és Jacky Jacquet (Kad Merad), a veterán szórakoztató segítségével Germainnak sikerül megegyeznie Galapiattal, hogy a színház nyitva maradhasson, ám az üzlet döcög, mígnem bekopogtat hozzá egy munkát kereső fiatal lány, Douce (Nora Amezeder), kinek elbűvölő hangja egész Párizst átjárja.

cseh-francia-német film 2008,
színes filmdráma
Hossz: 120 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2009. 04. 23., csütörtök Forgalmazó: SPI International Magyarország

Szereplők

Stáb

Kritika


Amit a filmpremierekről tudni érdemes!

Hétről-hétre igyekszünk támpontot adni Nektek, melyik filmpremierről mit érdemes tudni, így megkönnyítve a választásotokat.


Kritika - Külvárosi mulató

Ha egy film nagy része színpadon játszódik, adja magát a veszély, hogy színpadiassá váljon. Ezt a csapdát ugyan Christophe Barratier ügyesen elkerüli, ám témája ódivatúsága elől nem menekülhetett: filmje is ódivatú lett.

Vetítések (tv)

Csütörtök
  • Filmbox - 06.06. 19:00

Tudtad?

A Grace: Monaco csillaga Hollywood egyik legcsodálatosabb, legismertebb színésznőjének egyik sorsdöntő periódusát tárja elénk, amikor is Grace Kelly végleg maga mögött hagyta Hollywoodot.

Tudtad?

Gwyneth Paltrow bevallotta, hogy rendkívül kínosan érezte magát a Vágyak szerelmesei című film vetkőzős jelenetének forgatása közben.

Tudtad?

Jason Segel és Cameron Diaz a Szexvideó előtt a Rossz tanár című filmben is szerelmespárt alakítottak.

Tudtad?

Az Adéle élete forgatásakor a stábban nem volt sem fodrász, sem sminkes. A film nagy részében pedig a főszereplő színésznőknek egyenesen tilos volt sminket viselniük.

Tudtad?

A Herkules című filmet az alkotók bevallottan nem a kritikusok és műértők közönségének készítették.

Kommentek