Filmek a hangulatodra szabva

Oly sokáig szerettelek

16+ karika
Il y a longtemps que je t'aime

Mesterszám

7.610 7.6 -
17 422 vélemény alapján

Szerintem

Tizenöt évnyi börtön után Juliette (Kristin Scott Thomas) visszatér a szabad világba és megpróbál beilleszkedni húga családjába. Látogatói soha nem voltak, családja kitörölte őt az emlékezetéből - nyilvánvaló, hogy valamiféle főbenjáró bűnről van szó.
Miután Juliette-t elítélték, a szülők megtagadták idősebbik lányukat és a kisebbet is megpróbálták rávenni, hogy felejtse el nővérét, tegyen úgy, mintha soha nem is élt volna. Léa (Elsa Zylberstein) küzdött nővére emlékéért, minden nap leírta Juliette nevét, beszélgetéseik során mégis kiderül, hogy sok közös élmény Léa a felejtéssel folytatott tudatos harca ellenére is szertefoszlott.
Az anya soha többé nem beszélt Juliette-ről, az új ismerősöknek azt mondta: csak egyetlen lánya van. Azóta elveszítette az emlékezetét, egy idősek otthonában él, nem ismeri meg Leát sem.
Nem csoda, hogy a legtöbben Kristin Scott Thomas egyszemélyes remekművének tarják az Oly sokáig szeretteleket (a színészek közül is őt jelölték BAFTA- s még vagy tucatnyi más díjra). A remek forgatókönyvnél is tízszer többet mond el az ő játéka, minden egyes perc, amit a vásznon tölt.

francia-német film 2008,
színes filmdráma
Hossz: 117 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2009. 04. 23., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Amit a filmpremierekről tudni érdemes!

Hétről-hétre igyekszünk támpontot adni Nektek, melyik filmpremierről mit érdemes tudni, így megkönnyítve a választásotokat.


Kritika - Oly sokáig szerettelek

Most már biztos, hogy az Akadémia tagjai a tavalyi év nagy részét átaludták mozizás helyett, mivel Sally Hawkins mellett 2008 másik legjobb női alakítását is teljesen figyelmen kívül hagyták.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A rendező szerette volna megtartani Sam Witwicky (Shia LaBeouf) karakterét, de a filmstúdió mindenképp új férfi főszereplőt akart a Transformers: A kihalás kora című filmbe.

Tudtad?

A Godzilla c. filmben a szörny tappancsa legszélesebb pontján 17.66 méter.

Tudtad?

Lucía Puenzo írta a könyvet, amin A német doktor című film története alapszik, de ő írta a forgatókönyvet, ő rendezte a filmet, és ő volt a producer is.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk főszerepeit, James és Ben karakterét eredetileg Dwayne Johnson-nak és Ryan Reynolds-nak szánták.

Tudtad?

Durván 200 statisztát szerepeltettek, akik a forgatás végéig maradtak a Non-Stop c. filmben

Kommentek