Filmek a hangulatodra szabva

Papírkatonák

12+ karika
Paper Soldiers

Mesterszám

8.810 - -
 

Szerintem

Kazahsztán, 1961 eleje. Daniel Pokrovsky, katonaorvos, jelenleg az első szovjet űrhajós alakulatnál szolgál. Daniel, aki már házas, egy hihetetlenül bonyolult és kényes kapcsolatban találja magát a jóval fiatalabb Verával. Később visszamegy Moszkvába, ahol a jövő űrhajósai egészségének felügyeletét bízzák rá. Próbál nem csak az orvosként, hanem barátként közeledni pácienseihez. Nem tudja elfogadni azt a tényt, hogy ezek a fiatal emberek feláldozhatták volna az életüket a hazájukért. Nina, a felesége ugyanezt érzi: nem tudja elfogadni, hogy a férje, egy olyan projekt része, ami emberi életeket kockáztat, ezért kéri Danieltől, hagyja ott a munkáját. Daniel erre úgy határoz, hogy elhagyja a feleségét. Mikor az egyik kadét meghal, az orvos összeomlik. Ez azonban nem állítja meg őt, hogy Kazaksztánba menjen, hogy előkészítse az első űrhajós kilövését az űrbe...

orosz film 2008,
színes filmdráma
Hossz: 118 perc
Korhatár: 12 év

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

Rodrigo Santoro 6 órát töltött a sminkszékben minden egyes forgatása előtt a 300: A birodalom hajnala kedvéért. Amikor kész volt, akkor sem mozoghatott igazán, ugyanis a piercingek és láncok könnyen leszakadhattak róla.

Tudtad?

Az Üstökös a Mumin-völgy fölött című film első finn nyelvű változatában elírták Tove Jansson regényének címét, finnül két szinonímát egymás mellé téve, Üstökös és üstökös névre keresztelték így a filmet, később persze ezt korrigálták.

Tudtad?

A Godzilla c. filmben a szörny tappancsa legszélesebb pontján 17.66 méter.

Tudtad?

Bruce Willis 3 millió dollárt kapott volna négy forgatási napért az The Expendables – A feláldozhatók 3. című filmben, de kevesellte az összeget, ezért Stallone inkább lecserélte a karaktert Harrison Fordra.

Kommentek