Filmek a hangulatodra szabva

Tiszta napfény

16+ karika
Sunshine Cleaning

Mesterszám

6.610 6.9 -
59 941 vélemény alapján

Szerintem

Rose (Amy Adams), a középiskolai pompom-lányok csapatkapitánya egy napon arra ébred, hogy harmincas éveire gyerekét egyedül nevelő anya és takarítónő lett belőle, aki egy házasember szeretője. Húga, Norah (Emily Blunt) otthon lóg az apjuknál (Alan Arkin), aki botcsinálta üzletemberként még mindig a nagy dobáson gondolkodik. Hogy problémás kisfiát magániskolába írathassa, Rose különös vállalkozásba kezd húgával: bűntények helyszínein vállalnak takarítást a gyors pénz reményében. Percek alatt könyékig merülnek a halálesetekbe, öngyilkosságokba, és hasonlóan szaftos ügyekbe. Miközben fura üzletüket építgetik, Rose és Norah lassan megnyílnak egymás előtt, és elkezdik tisztába tenni saját életüket...

amerikai film 2008,
színes vígjáték
Hossz: 88 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2009. 11. 12., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Heti Premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány fontos információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Heti Premierek

Mint azt már hétről-hétre megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány fontos információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Tiszta napfény

Rose problémás kisfiát egyedül nevelő harmincas anyuka, aki a legmegalázóbb munkákat is képes elvállalni, csak hogy Oscart jó iskolába írathassa. Mikor gimnáziumi szerelme és szeretője (aki nem mellesleg házas) felveti, hogy a bűnügyi helyszínek takarításáért jó pénzt fizetnek, Rose és húga vállalkozásba kezdenek. De ez a munka még nekik is büdös...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az Auracímű filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat tagjai ezzel az alkotással ünneplik megalakulásuk 20. évfordulóját. Filmográfiájukban olyan filmek szerepelnek, mint a Sherlock Holmes nevében (2012) vagy az Illúziók (2009).

Tudtad?

Godzilla taraja a feje búbjától a farka hegyéig 89 hegyes részből áll.

Tudtad?

A Couch Surf magyarul gyakran csak "kanapészörfnek" fordított kifejezés, ami arra az életmódra utal, amikor valaki baráttól barátig vándorol, és mindenhol eltölt néhány éjszakát, jellemzően a kanapén.

Tudtad?

A Jack Ryan: Árnyékügynök a 2013. október elsején elhunyt Tom Clancy író és producer utolsó alkotása.

Tudtad?

Ágh István Huszárik Zoltán filmjeinek titkáról: "Stílusa egységes, mert mindig a halálba futó életről szól. Cselekménytelen, mert a lélek történetét kutatja, akár a költészet, képzőművészet és a zene. A motívumok eltűnnek és felbukkannak egyre tragikusabban; megunhatatlanok, mint a tenger, zöld rét és élet."

Kommentek