Filmek a hangulatodra szabva

Tiszta napfény

16+ karika
Sunshine Cleaning

Mesterszám

6.610 6.9 -
59 941 vélemény alapján

Szerintem

Rose (Amy Adams), a középiskolai pompom-lányok csapatkapitánya egy napon arra ébred, hogy harmincas éveire gyerekét egyedül nevelő anya és takarítónő lett belőle, aki egy házasember szeretője. Húga, Norah (Emily Blunt) otthon lóg az apjuknál (Alan Arkin), aki botcsinálta üzletemberként még mindig a nagy dobáson gondolkodik. Hogy problémás kisfiát magániskolába írathassa, Rose különös vállalkozásba kezd húgával: bűntények helyszínein vállalnak takarítást a gyors pénz reményében. Percek alatt könyékig merülnek a halálesetekbe, öngyilkosságokba, és hasonlóan szaftos ügyekbe. Miközben fura üzletüket építgetik, Rose és Norah lassan megnyílnak egymás előtt, és elkezdik tisztába tenni saját életüket...

amerikai film 2008,
színes vígjáték
Hossz: 88 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2009. 11. 12., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Heti Premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány fontos információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Heti Premierek

Mint azt már hétről-hétre megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány fontos információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Tiszta napfény

Rose problémás kisfiát egyedül nevelő harmincas anyuka, aki a legmegalázóbb munkákat is képes elvállalni, csak hogy Oscart jó iskolába írathassa. Mikor gimnáziumi szerelme és szeretője (aki nem mellesleg házas) felveti, hogy a bűnügyi helyszínek takarításáért jó pénzt fizetnek, Rose és húga vállalkozásba kezdenek. De ez a munka még nekik is büdös...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az élet ízei című kulináris vígjáték Steven Spielberg és Oprah Winfrey produceri irányítása alatt készült.

Tudtad?

Julia Roberts egy interjún könnyekben tört ki, amikor arról beszélt, hogy az Augusztus Oklahomában c. filmben Meryl Streep mellett szerepel, aki ugyanis a kedvenc színésznője.

Tudtad?

Kenneth Branagh játszott már brit, német, ausztrál és amerikai karakterek szerepében, de ez az első, hogy orosz szereplőt alakít a Jack Ryan: Árnyékügynök c. filmben.

Tudtad?

A nimfomániás a harmadik része Lars Von Trier "Depresszió-trilógiájának", melynek első része az Antikrisztus, második a Melankólia (2011). Mindhárom film Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült.

Tudtad?

A 12 év rabszolgaság című film Michael Fassbender és Brad Pitt harmadik filmes együttműködése. Szintén együtt szerepeltek a Becstelen brigantykban (2009) és A jogászban (2013).

Kommentek