Filmek a hangulatodra szabva

51-es bolygó

12+ karika
Planet 51

Mesterszám

5.810 6.1 7.3
39 733 vélemény alapján

Szerintem

Charles Baker kapitány, a NASA űrhajósa sok-sok fényévnyi távolságra landol a Földtől. Úgy véli, felfedezett egy olyan bolygót, amire ember még nem tette be lábát. Ám hamarosan észreveszi, hogy kicsi zöld lények lakják ezt a planétát.

amerikai-angol-spanyol film 2009,
színes animációs film
Hossz: 91 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 01. 14., csütörtök

Stáb

Kritika


Heti Premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


51-es bolygó

A Shrek első két részének írója ezúttal sem távolodott el a zöld lényektől. A főhősök most egy távoli bolygó lakói, akikhez egy furán kinéző idegen landol az űrhajóján. Egy ember!

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Llewyn Davis világa rendezői, a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coen napjaink legelismertebb amerikai alkotópárosa, akiknek mostani remeklése tavaly a cannes-i versenyprogramban volt először látható, és a Steven Spielberg vezette zsűri a zsűri nagydíját ítélte oda a filmnek.

Tudtad?

A Gyilkosság az Orient expresszen eredeti castingjában Angelina Jolie kapta volna Mrs. Hubbard szerepét, aztán Charlize Theront kérték fel, végül Michelle Pfeiffer játszotta el a karaktert.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

A Philomena c. filmben néhány visszaemlékezés eredeti videókból lett kiválogatva. Van olyan is benne, amit a film kedvéért vettek fel, de olyan is, ami valódi emlék a hölgy igazi fiáról.

Kommentek