Filmek a hangulatodra szabva

A vér könyve

16+ karika
Clive Barker's Book of Blood

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Dr. Mary Florescu egyetemi professzor (Sophie Ward) évek óta kutatja a természetfeletti világot, és próbál cáfolhatatlan bizonyítékokat szerezni arra, hogy a paranormális jelenségek, amelyekről sikerkönyveiben ír, valóban léteznek. Asszisztensével, Reg Fullerrel (Paul Blair) beköltöznek a vészjósló Tollington-házba, ahol a múltban több rejtélyes gyilkosság történt. Velük tart Mary tanítványa, a jóképű, de kissé furcsa Simon (Jonas Armstrong), akit előélete alkalmassá tehet, hogy médiumként segítse a ház titkának megfejtését. A fiú azonban nemcsak a tanárnő tudományos érdeklődését kelti fel. Arra senki sem számít, hogy szenvedélyük olyan erőket ébreszt fel a házban, melyeket többé nem lehet megfékezni.

Clive Barker a horror nagymestere, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Hellraiser vagy a Kampókéz, és olyan könyveket, mint a Kárhozat vagy a Korbács.

Vetítések (tv)

Szombat
  • Filmbox Plus - 06.29. 02:20
Hétfő
  • Filmbox Plus - 07.08. 01:30
Vasárnap
  • Filmbox - 07.14. 00:35
Csütörtök
  • Filmbox - 07.25. 22:20

Tudtad?

A 2013-as Angelique egyik adaptációja az 1964-es Angélique, az angyali márkinő című filmnek.

Tudtad?

A Halálos mélységben Aksel Hennie (Petter) autóbalesete nem egészen úgy volt leírva a forgatókönyvben, ahogy végül történt: A Jeep azért borult fel, mert a színész túl éles kanyart vett vele. Bizony, nem egy kaszkadőr borult.

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Tudtad?

Az ártatlanság virágaival kapott hivatalos belépőt Georgia az Oscar gálára "Legjobb külföldi film" kategóriában.

Tudtad?

A Bérgavallér azon ritka filmek közé tartozik, amelyekben szerepel Woody Allen, de nem ő volt a rendező.

Kommentek