Filmek a hangulatodra szabva

Antikrisztus

18+ karika
Antichrist

Mesterszám

5.910 6.6 5.5
83 178 vélemény alapján

Szerintem

Egy házaspár elveszíti kisfiát. A gyermek kizuhan az ablakból, miközben ők szeretkeznek a másik szobában. A tragédia miatt az anya súlyos depresszióba kerül és kórházi ápolásra szorul. Ám terapeuta férje úgy dönt, inkább saját maga kezeli. Hogy feldolgozzák a történteket, és szembenézzenek a nő félelmeivel, kiköltöznek erdei nyaralójukba, az „Édenbe”. Itt valami kimondathatatlan, rejtélyes szörnyűség történt az előző év nyarán.... – A film a férfi és a női természet sötét oldalát tárja fel eddig talán soha nem látott mélységben.

dán-francia-svéd film 2009,
színes horror
Hossz: 108 perc
Korhatár: 18 év
Premier: 2010. 11. 18., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Antikrisztus

Lars von Trier most igazán megpróbálja a közönségét, ami amúgy szokása. Kevés olyan rendező van, akinek olyan fontos lenne a nézői – és közreműködői – részvétel. A miértre mindjárt visszatérek, mint ahogy arra is, miért kell erről beszélni a film kapcsán.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Noé vetítését betiltották Bahrain, Qatar, és az Egyesült Arab Emirátusok területén, ugyanis a helyi kormány szerint ez szembe ütközik az iszlám tanításokkal. Hasonló történt Egyiptomban, ott azt mondták, hogy a film "provokálná a hívők érzéseit".

Tudtad?

Jason Segel és Cameron Diaz a Szexvideó előtt a Rossz tanár című filmben is szerelmespárt alakítottak.

Tudtad?

A Bűbáj és kéjelgés című filmben szerepel Santiago Segura, akit legtöbben úgy ismernek: Torrente. A spanyol átváltozóművész itt egészen más arcát mutatja.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült.

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Kommentek