Filmek a hangulatodra szabva

District 9

18+ karika
District 9

Mesterszám

7.510 8.0 6.2
508 485 vélemény alapján

Szerintem

Lassan 28 éve, hogy az idegenek űrhajója megérkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. Az emberek ellenséges támadástól tartottak, jó esetben technológiai áttörésre számítottak. Egyik sem következett be. A jövevények menekültekké váltak, a dél-afrikai 9-es körzetbe helyezték el őket, amíg a világ nemzetei döntenek sorsukról. Ellenőrzésüket az MNU nevű nagyvállalat végzi, mely szívesen rátenné a kezét az idegenek fegyverzetére, ám nem járnak sikerrel. Az ideiglenes szállások elzárt, lepusztult területek, a két faj között elmérgesedett a helyzet. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy kitessékelje őket az űrbe? Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol…

amerikai-kanadai-dél-afrikai film 2009,
színes sci-fi
Hossz: 112 perc
Korhatár: 18 év
Premier: 2009. 09. 24., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Amit a heti filmpremierekről tudni érdemes – 39. hét

Mint azt már hétről-hétre megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány fontos információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, a választék!


Kritika - District 9

Peter Jackson most megmutatta Michael Baynek, hogy ami az amerikainak kétszázmillió dollárba kerül, ő kihozza harmincból, ráadásul még le is körözi a Transformers-gurut.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Szexvideó című filmben vállalt először valóban meztelen jeleneteket Cameron Diaz.

Tudtad?

Cédric Klapisch, a Már megint lakótársat keresünk rendezője a 2002-ben készült Lakótársat keresünk, majd az annak folytatásaként 2005-ben született Még mindig lakótársat keresünk filmeket követően ismét csábító reklámot készített a modern nagyvárosi életről.

Tudtad?

A Szörny mentőakció a Rainmaker Entertainment első filmje, ami mozikba került, ráadásul 3D-ben.

Tudtad?

A Viharsarok stábjában több pályakezdő is dolgozott, például Kalicz Klára jelmeztervező és Takács Nóra látványtervező.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Kommentek