Filmek a hangulatodra szabva

Fényes csillag

12+ karika
Bright Star

Mesterszám

7.010 7.0 -
20 618 vélemény alapján

Szerintem

London, 1818. Titkos szerelmi viszony kezdődik a 23 éves angol költő, John Keats (Ben Whishaw) és a szókimondó szomszéd hölgy, Fanny Brawne (Abbie Cornish) között. A férfi eleinte azt hiszi, a nő csak kacérkodó társasági liba, Fanny-t viszont egyáltalán nem érdekli Keats költészete, sőt, az irodalom sem. Ám aztán a lány meghallja, hogy Keats milyen odaadóan ápolja beteg öccsét, az ő segítőkészsége pedig megérinti a férfit. Tanítani kezdi Fannyt, a költészet segítségével hidalják át a köztük levő különbségeket, s ez táplálja egyre hevesebb érzelmeiket is. Amikor Fanny anyja és Keats legjobb barátja rájönnek erre, a szerelmesek már visszavonhatatlanul elköteleződtek, és kapcsolatukat az eléjük tornyosuló problémák tovább mélyítik. Keats egy év múlva súlyosan megbetegszik, így a párnak házasság helyett a végső elválásra kell felkészülnie…

angol film 2009,
színes filmdráma
Hossz: 115 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2010. 12. 23., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Fényes csillag

A költő John Keats gyönyörű és tragikus szerelmi története a szomszéd lánnyal.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Lucía Puenzo írta a könyvet, amin A német doktor című film története alapszik, de ő írta a forgatókönyvet, ő rendezte a filmet, és ő volt a producer is.

Tudtad?

Eredetileg Nicole Kidman, Hugh Jackman és Zac Efron is benne volt A komornyik első szereposztásban.

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Tudtad?

Habár A Kenau története szerint a holland Haarlemben játszódik, a forgatás Magyarországon volt a kedvezőbb adókörülmények miatt.

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Kommentek