Filmek a hangulatodra szabva

Mr. Nobody

16+ karika
Mr. Nobody

Mesterszám

8.410 7.9 9.7
132 517 vélemény alapján

Szerintem

Az életünkben sok olyan döntést hozunk, amely visszafordíthatatlan irányba tereli jövőnket. De hogyan döntenénk, ha megvizsgálhatnánk az alternatív döntés kínálta jövőt is? Történetünk a 20. és a 21. század között, különböző időzónákban, de egyazon szereplő életében játszódik.
Nemo Nobody hétköznapi életet él feleségével, Elise-zel és három gyermekükkel, mindaddig, amíg egy napon a valóságra ébred idős öregemberként, 2092-ben. Mr Nobody a maga 120 évével a legidősebb ember és egyben az utolsó halandó is a Földet benépesítő új és halhatatlan emberi faj tagjai között. Ám ez úgy tűnik, nem igazán izgatja őt, az egyetlen kérdés, amely foglalkoztatja, hogy valóban azt az életet élte-e, amely számára a legmegfelelőbb volt; valóban azt a nőt szerette-e, akit neki szántak és azokat a gyerekeket nevelte-e, akiket kellett… Most csak az a célja, hogy megtalálja erre a választ. – A film elnyerte a Velencei Filmfesztivál Biografilm-díját.

belga-francia-kanadai-német film 2009,
színes filmdráma
Hossz: 115 perc
Korhatár: 16 év
Premier: 2010. 08. 26., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Heti premierek

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!


Mr Nobody

Ez a furcsa mese az életről, még a Mátrixon és az Eredeten edződött nézőket is kihívás elé állítja majd, ugyanis ennél több tér- és idősík még aligha volt összekeverve a filmtörténelem során. Mindez pedig a rendezőnek is okozhatott nehézségeket, mert nemcsak mi, de úgy tűnik, ő is elvesztette a fonalat...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A rendező szerette volna megtartani Sam Witwicky (Shia LaBeouf) karakterét, de a filmstúdió mindenképp új férfi főszereplőt akart a Transformers: A kihalás kora című filmbe.

Tudtad?

A Llewyn Davis világát többek között két Oscar-díjra, három-három Golden Globe-ra és BAFTA-díjra is jelölték, és mások mellett a torontói kritikusok szerint volt a 2013-as év legjobb filmje.

Tudtad?

A Végtelen szerelem az 1981-es azonos nevű film remake-je.

Tudtad?

Az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben a rendezők igyekeztek minél kevesebb effektet használni és minimalizálni a CGI technikát is.

Tudtad?

Jason Segel és Cameron Diaz a Szexvideó előtt a Rossz tanár című filmben is szerelmespárt alakítottak.

Kommentek